Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Omiljena Hrvatska obala

Možda sezona nije dobro počela, ali ovaj biser Jadrana oduševio je svjetske medije

Dubrovnik
Foto: Thinkstock
1/9
03.07.2014.
u 07:56

Ovo su neka od najljepših svjetskih lokacija za malo romantike. Evo što im je zajedničko...

Osim što su omiljene svjetske lokacije za provesti mirovinu, ovih osam lokacija veže još nešto zajedničko...

Huffington Post odabrao je neka od najljepših lokacija za pogledati zalazak sunca. I hrvatski "biser" se našao među njima na visokom mjestu ove TOP liste...

1. Siem Reap, Kambodža

Svakog dana oko 16 sati ulice u blizini Phnom Bakheng hrama počinju se puniti turistima i razdraganim mještanima kako bi pogledali čarobni trenutak zalaska sunca kada se u tek nekoliko sekundi sunce spaja s Tonle Sap jezerom.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

2. West Lake, Hangzhou, Kina

Jezero je stalna inspiracija mnogim umjetnicima i pjesnicima kroz stoljeća i jedno od top lokacija za promatranje zalaska sunca u Kini. Obalu jezera krase stabla trešanja i bonsai stari nekoliko stotina godina, a u blizini se nalaze i hramovi, pagode, zen vrtovi...

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

3. Dubrovnik, Hrvatska

Ovaj povijesni grad, "Biser Jadrana", jedan je od svjetskih dragulja i njegove netaknute povijesne zidine odličan su izbor za gledanje prelijepog zalaska sunca iz "prvog reda".

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

4. Nica, Francuska

Kada se spomene romantika i lokacije koje se povezuju s njom, Francuska će zasigurno biti na vrhu liste. A ako se nađete u Nici uživat ćete u neodoljivom pogledu na zalazak sunca koji svojim zrakama boji grad u prekrasne pastelne boje.

Foto: pixabay

Foto: Shutterstock

5. Tralee, Irska

Ovaj grad na obali jedan je od najtradicionalnijih lokacija u Irskoj i odličan izbor za gledanje zalaska sunca. Tralee se nalazi na zapadnoj obali zemlje, a zalasci sunca ostavljaju bez riječi.

Foto: screenshot/facebook

Foto: Shutterstock

6. Kota Kinabalu, Borneo, Malaysia

Lokacija je to koja mami uzdahe pri samom spomenu, iako se često zanemaruje kada je riječ o turističkim lokacijama koje u toj zemlji morate vidjeti. Ovo je mjesto pravi hit lokalnom stanovništvu, a oni koji se nađu ovdje uživaju u prekrasnom zalasku sunca i zagasitom svjetlošću koja obasjava Kinabalu.

Foto: screenshot/facebook

Foto: Shutterstock

7. Vulkan, Panama

Ova lokacija u Panami jedno je od omiljenih mjesta stranaca umirovljenika koji su tu pronašli svoj mir. Ovaj neaktivni vulkan jedino je mjesto na svijetu otkud se mogu vidjeti Tihi i Atlantski ocean.

Foto: screenshot/facebook

Foto: Shutterstock

8. Punta del Este, Urugvaj

St. Tropez obalni je grad u kojem zaista želite doživjeti zalazak sunca. Punta del Este nalazi se na poluotoku.

Foto: screenshot/facebook

Foto: Shutterstock

>>U TOP listi gradova s najsrdačnijim stanovništvom i jedan je hrvatski!

>>Pogledajte prekrasne panoramske fotografije Dubrovnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije