Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
igor štimac:

'Prejaka smo generacija da bi nam Zdravko Mamić mogao nauditi'

Igor Štimac
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
02.02.2015.
u 08:30

Sutra da se okupimo obrišemo pod sa svima u savezu. No, nije Mamić problem, tvrdi trener Zadra

Gostujući na Z1 televiziji u emisiji Sport nedjeljom, urednika i voditelja Ante Breke, trener Zadra, Igor Štimac, osvrnuo se na šanse svoje momčadi ove sezone.

– Ovo je najteža misija u kojoj sam bio. Ništa nam ne ide u prilog kada je način upravljanja HNS-om u pitanju. Zadar djeluje kao lak plijen svima.

Malo o Hajduku?

– Rijeka je evidentan primjer što treba napraviti. Nakon završenog preoblikovanja Hajduk se propustio stabilizirati. U novoj eri do mogućnosti upravljanja klubom došli su pojedini članovi navijačkih skupina. To nije dobro za klub. Hajduk je već morao biti stabilan. Nije dobro da presudnu ulogu imaju pojedinci iz navijačkih krugova i da se na taj način manipulira masama. 

Bi li se vratio na Poljud?

– Bio sam pozivan u Hajduk, kao i u inozemstvo u klubove i reprezentacije. Dok sam ja radio u Hajduku bili smo pravedni prema svima. Nije dobro da ulica sudi. Navijači su za podršku, ali ako iza toga stoji huliganski reket kako prema klubu, gradu ili upravama, onda je jasno da se tu ne radi o ispravnosti. Ono što se dogodilo na rivi u Splitu potvrda je da se u HNS-u ne radi dobro. Ali trebamo vidjeti što je do tog prosvjeda dovelo. Zabranjeno je pojedincima da ne uđu na stadion jer njima tamo nije mjesto. Taj događaj povukao je masu jer se njome manipulira. Derbi se morao odigrati. Posljedica je bio sjajan prosvjed uz nekoliko zamjerki. Primjerice, Damira Miškovića nikako se nije smjelo prozivati u negativnom kontekstu, jedna osoba je stradala. A da ne spominjem govor mržnje koji su neki potencirali opravdavajući nasilje u Milanu koje je izravno bilo upereno protiv reprezentacije.

Davor Šuker?

– On nastoji pomoći HNS-u ostvarivanjem odnosa s drugim savezima i tražeći sponzorske ugovore. Pustite ga neka odradi mandat pa mu onda sudite. Oni koji vode nogomet moraju mućnuti glavom jer nikakve veze nema upravljanje HNS-om s rezultatima reprezentacije. Za pet-šest godina nam slijedi teško razdoblje. Potpuno smo zanemarili razvoj domaćeg natjecanja, infrastrukture i struke. Kao i uvođenje demokratskih odnosa u HNS-u.

Je li vašim odlaskom iz reprezentacije generacija iz 1998. godine definitivno izgubila utjecaj?

– Prejaka smo mi generacija da bi nama Zdravko Mamić ili bilo tko drugi mogao nauditi. Sutra da se okupimo obrišemo pod sa svima u savezu. Nije Mamić problem. Poltronski odnosi su najveći problem našeg nogometa. A i struka je sa strane. Meni Mamić ne smeta. Nije mi smetao ni kada sam bio u Hajduku. To su samo izgovori za nesposobne – jasna je Štimčeva aluzija.

>>Ćiro: Samo Štimac može spasiti Zadar i pokazati Šukeru da je ništarija!

Ključne riječi

Komentara 15

TT
tik tak
08:43 02.02.2015.

Ako je Štimac ikad izjavio nešto pametno onda je to ova izjava!!!

IS
istina00
09:11 02.02.2015.

štimac me ugodno iznenadio, ne traži alibi u drugima,nego je rekao istinu, bravo!!

DU
Deleted user
10:03 02.02.2015.

Znači naslov nema vez s vezom. Kvazi novinari pirjaju narod i pitam se kako im se njihov posao ne gadi. Umjesto da pomgnu Hajduku i njegovim navijačima .Da što prije progledaju i vide da se Hajduk krivo vodi. Naslov jev je mogao biti recimo: Hajduče nitko ti nije kriv osim tvog vodstva. Ili ovako: Hajduk u reketu svojih kvazi navijača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije