Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glavu gore

Raspoloženje vam je nikakvo? Evo kako to (besplatno) možete popraviti

sretna žena
Foto: Thinkstock
21.04.2014.
u 11:01

Odjenite žarke boje, izađite u šetnju ili se prepustite strastima. Može i sve zajedno

Proljetni umor ili jednostavno loše raspoloženje zbog previše nezdrave hrane koju ste ovih blagdanskih dana ubacili u sebe?

Sasvim je svejedno. I kad se osjećamo kao da nam se ništa ne da postoje sitni trikovi koji će odmah popraviti raspoloženje. Najbolje od svega - besplatni su.

Nosite odjeću žarkih boja

Haljina (na koju ste zaboravili) s cvjetnim printom i crveni lak na noktima - dovoljan je samo pogled na ove detalje, pa da osjetite priljev dobrog raspoloženja.

Jedno istraživanje pokazuje da su ljudi koji rade u živopisnom okruženju (mnogo detalja živih boja) dinamičniji i raspoloženiji od onih koji rade u sumornom okruženju.

Uključite svjetlo

Svjetlost signalizira mozgu da se probudi, što je naročito korisno tijekom tmurnih proljetnih dana. Nizozemski znanstvenici utvrdili su da izlaganje žarkoj svjetlosti između podneva i četiri sata poslijepodne značajno umanjuje osjećaj slabosti i pospanosti.

Dakle, obavezno uključite rasvjetu za vašim radnim stolom, ili povremeno izađite van.

Prošećite (dovoljno je 5 minuta)

Znanstvenici su usporedili porast energije u organizmu nakon konzumiranja čokolade i nakon petominutne šetnje i - šetnja je pobijedila. Zapravo, utvrđeno je da kretanje čak i u ovako kratkom intervalu povećava razinu energije u narednih dva sata!

Naravno, čokolada trenutačno povećava energiju, ali već nakon sat vremena razina energije pada ispod razine koja je bila prije uzimanja slatkiša.

Vodite ljubav!

Razumljivo, to ne možete primjenjivati na poslu, ali ako vam je u privatno vrijeme potreban brz priljev energije, seks rješava stvar. Tijekom seksualnog odnosa oslobađa se tzv. “koktel hormona sreće”. Masturbacija izaziva sličan učinak, čak i sama pomisao na seks potiče cirkulaciju krvi i stimulira centre zadovoljstva u mozgu.

>>10 znakova da vam nedostaje željeza u organizmu

>>Zbog ovoga morate jesti agrume češće. Počnite već danas

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije