Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AYURVEDA

Začini koji smanjuju kolesterol i jačaju organizam

začini
Arhiva Večernjeg lista
15.03.2010.
u 10:00

Začini, sastavni dio svake kuhinje, u ayurvedskoj se medicini koriste i zbog ljekovitih svojstava.

Začini, sastavni dio svake kuhinje, u ayurvedskoj se medicini koriste i zbog ljekovitih svojstava. Samim time, rekli bi ayurvedski terapeuti, dokazuju kako dobar lijek može biti jednostavan ali i jeftin.

-  Kada određene biljke konzumirate s vodom, jačate cijeli organizam jer sav njihov potencijal ide dizravno u tijelo, kao da pijete lijek – izjavio je za Yoga Journal Light Miller ayurvedski terapeut s Floride koji liječi već 30 godina.

Među ove dobre biljke i začine ubrajaju se đumbir, kumin, papar i cimet koji su sastavni dio mnogih ljekovitih pripravaka. Tako cimet smanjuje kolesterol te stabilizira razinu šećera u organizmu, dok đumbir pomaže kod mučnina.

Za pripremu je dovoljno štapiće cimeta kuhati u vodi 10 minuta te popiti kada voda bude sobne temperature, a žličicu osušenog đumbira, pak, treba prokuhati u 2 dcl vode tri minute i popiti dok je toplo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije