Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povodom Svjetskog tjedna svemira

Tvrtka Mattel želi inspirirati djevojčice da se bave čim god požele: Napravili Barbie astronautkinju

Mattel.com
06.10.2021.
u 16:30

Iskreno se nadam da ćemo s ovom lutkom kod mladih djevojaka izazvati zanimanje za svemir, poručila je astronautkinja Samantha Cristoforetti.

Najpoznatiji svjetski proizvođač plastičnih igračaka Mattel odlučio je dizajnom svoje nove Barbie lutke nadahnuti djevojčice da razmisle o karijeri u znanosti i tehnologiji. Tako je uoči Svjetski tjedna svemira (od 4. do 10. listopada) koji je ove godine posvećen baš ženama u suradnji s Europskom svemirskom agencijom (ESA-om) izdao lutku s likom jedine europske astronautkinje Samanthe Cristoforetti, koja upravo prolazi obuku za svoju misiju na Međunarodnoj svemirskoj stanici idućeg travnja.

Nika Turković ukazala na važnost brige o zdravlju i zbog toga se fotografirala bez grudnjaka

1/14

"Iskreno se nadam da ćemo s ovom lutkom kod mladih djevojaka izazvati zanimanje za svemir", poručila je Cristoforetti i dodala kako bi za nju bila nevjerojatna čast kad bi se baš zbog nje neka djevojčica zaljubila u svemir.

- Lutkica Samantha već je bila na paraboličnom letu, pa ima iskustva i s bestežinskim stanjem - rekla je 44-godišnja Talijanka u  videoporuci.

Barbie lutka napravljena po njenom liku ne samo da prolazi kroz pripreme za boravak u bestežinskom stanju, a svoja iskustva dijeli i online, preko svoje web stranice i društvenih mreža. Prihodi projekata Samantha Cristoforetti Barbie doll prigodno će se donirati organizaciji Women In Aerospace (Žene u svemiru) koja će financirati stipendije za neke buduće studentice znanosti, prenosi Independent.

Kćeri kupili lutku za drugi rođendan, pa se šokirali kada su čuli što govori

Ključne riječi

Komentara 4

ST
stefj
18:32 06.10.2021.

Vidite kako je to bilo lijepo riješeno u Jugi. Tamo je žena dobila lopatu, pa u rudnik i onda bi došla kao udarna vijest na dnevniku... Danas ništa reklame za takva zanimanja, svi bi u neke managere, austronaute, pilote. Evo u građevini nedostaje radnika, u drvnoj industriji, u brodogradilištima, to sve su "muška" zanimanja. Zašto se žene tamo ne guraju i bore za jednakost?

Avatar Númenor
Númenor
18:52 06.10.2021.

Na kraju će cijela zemlja pripasti talibanima. A ovakvi će izumrijeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije