Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osobno iskustvo

Seks guru Tracey Cox: 'Seks u 20-ima je eksperimentiranje, odličan može biti i tek u 50-ima!'

shutterstock
04.10.2021.
u 21:55

Ušla sam u četrdesete osjećajući se poprilično zadovoljno svojim seksualnim životom. Dok su se moji oženjeni prijatelji žalili na nedostatak libida, moj je još uvijek bjesnio, kaže Coc

U svojoj knjizi Great Sex Starts At 50 (Sjajan seks počinje s 50) guru za seks i veze Tracey Cox (58) otkrila je kroz koje je različite faze s godinama prolazio njen ljubavni život, te kako uživati u seksu u svakoj životnoj dobi.

- Seks, kao i većina stvari, s vremenom postaje bolji - rekla je Cox i podijelila kako je njoj seks izgledao u 20., 30. i 40., te kako izgleda sad u 50-ima.

Dvadesete - eksperimentiranje

- Svoje dvadesete pamtim kao go kao godine koje su obilježile sloboda i nesigurnosti. Nakon prekida s jednim dugogodišnjim dečkom s kojim sam kratko bila i zaručena, odlučila sam neko vrijeme biti sama i ne poduzimati ništa vezano za moj jaki seksualni nagon - ispričala je stručnjakinja za veze. 

Dvadesete su, kaže, vrijeme kad postoji najviše vjerojatnosti da ćemo doživjeti seks u troje, seks s osobom istog spola i puno ležernog, 'usputnog  seksa - kaže i dodaje da su s druge strane i vrijeme puno nesigurnosti. 

Anja Alavanja javila se s medenog mjeseca u Rimu: Nipošto ne ostavljajte bebu bakama i djedovima

1/6

- U tim smo godinama više fokusirani na izgled, a manje na zadovoljstvo - kaže i onima koji su sad u svojim 20-ima savjetuje da zaborave na sve okvire, te poručuje da je u redu i ako žele i ako ne žele spavati s puno ljudi i eksperimentirati.

- Odredite svoja pravila i ne pokušavajte se držati onih koji vam ne odgovaraju.. Savršena tijela ne postoje. Biti dobar u krevetu ne znači imati sjajno tijelo, već entuzijazam. Ako se osjećate loše nakon seksa, spavate s krivom osobom - poručila je.

Tridesete - uzbudljive, ali i iscrpljujuće

Za prvog sam se supruga udala u ranim tridesetima; bio je to moj prvi susret s dugotrajnom i monogamnom vezom, rekla je i dodala da joj se brak kao takav nije svidio. Iako je voljela svog supruga, kaže, nije joj se svidjelo što im je budućnost unaprijed zacrtana, kao ni pomisao da više nikada neće spavati s drugima.

- Razvela sam se i ambiciozno posvetila karijeri. U tridesetima parovi doživljavaju najveću seksualnu prijetnju; djecu - kaže. 

Postoje ipak, dodala je, neki 'seksualni bonusi' - većina u ovoj dobi je sigurnija i bolje poznaje svoje tijelo, a većina žena lakše u ovom desetljeću postiže i orgazam, jednostavno zato što su iskusnije i spremnije tražiti od partnera da ih zadovolji. 

- Tijela nisu napravljena da ostanu u toj strastvenoj fazi nabijenoj hormonima i nije posao partnera da vas oraspoloži za seks, nego vaš. Saznajte koji su točno vaši 'okidači' i posegnite za njima. Pročitajte nešto seksi i potaknite sami sebe - savjetuje Tracey za tridesete. 

Foto: Shutterstock

Četrdesete - mnogima prekretnica

Ušla sam u četrdesete osjećajući se poprilično zadovoljno svojim seksualnim životom. Dok su se moji oženjeni prijatelji žalili na nedostatak libida, moj je još uvijek bjesnio. Osjećala sam se fantastično. Imala sam osobnog trenera, putovala sam, promovirala knjige i udvarali su mi se duplo mlađi muškarci, kaže i dodaje da joj je s napunjenih 45 to dosadilo.

Željela je ozbiljnu vezu s nekim zrelim. 

- Ovo je također desetljeće u kojemu se puno nezadovoljnih žena razvodi s prvim supružnicima. Nekoliko je studija utvrdilo da je sredina četrdesetih godina vrhunac seksualnog zadovoljstva žena, sve dok imate pravog partnera. Iznenada ste spremni za stvari koje biste prethodno odbacili: igranje uloga, igre vezivanja, seks igračke, čak i seks zabave. Shvaćate da je život kratak, što vas čini otvorenijima za nove seksualne avanture - objasnila je.

- Neka orgazam ne bude jedini cilj do kojeg treba što prije stići. Njega možete imati i sami, a vrijeme s partnerom je ipak nešto više od samog orgazma. Spontani seks je precijenjen. Morate ga planirati... - savjetuje. 

Pedesete - Jackpot!

Kad sam napunila 50 godina, dvije godine nakon menopauze, moj seksualni nagon naglo je pao, no nisam imala pojma da će se moj život uskoro promijeniti na bolje. Otprilike u to vrijeme upoznala sam svog drugog supruga Milesa, ljubav mog života - kaže Cox i  dodaje da se želja ponovno vratila, jer je osjetila istovremenu ljubav i požudu.

- Menopauza je izazov za sve nas, ali smo obrazovaniji nego ikad i možemo to donekle okrenuti u svoju korist - kaže.

- Seks u ovim godinama može biti bolji nego ikad prije jer se mnoge žene napokon opuste. Djeca su odrasla, ostvarile su se u karijeri, većina vas je i financijski u boljem položaju i imate vremena i energije da se usredotočite na sebe, pa je seks manje usredotočen na penetraciju, sporiji i erotičniji - opisala je Cox za The Sun

Par se nije dao smesti i predao se strastima na balkonu hotela na Žnjanu

Ključne riječi

Komentara 2

ČS
Čuvaj se senjske ruke
08:10 05.10.2021.

To piše neka praktikantica. Odlično joj ide.

MO
montello
12:53 05.10.2021.

u 20 ima najdivlji u 30ima najbolji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije