Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brzo gubila kilograme

Rekli joj da ima poremećaj prehrane, nakon dvije godine otkrili šokantnu dijagnozu

Cerys Head zbog skrivenih simptoma ima ožiljak oko vrata
Foto: Instagram
1/9
08.02.2018.
u 17:26

Osim gubitka kilograma, djevojci je stalno bilo hladno te je imala problema sa spavanjem. Tek nakon dvije godine liječnici su ustanovili od čega boluje. Operacija joj je spasila život, no i ostavila veliki ožiljak oko vrata...

Kada je Britanka Cerys Head u godini dana izgubila više od 50 kilograma, liječnici su joj rekli da ima poremećaj u prehrani, no ona je imala drukčiji osjećaj. To se pokazalo točnim kada je dvije godine nakon toga dobila pravu dijagnozu. 

Kada je naglo smršavjela, preplašila se jer je kilograme izgubila brže nego što je htjela. 'U životu sam se uvijek držala zdrave prehrane, čak i prije nego što sam odlučila da želim smršavjeti. No, kada sam počela drastično gubiti kilograme, to mi je bio šok i nisam znala što se događa', ispričala je Cerys i dodala kako su svi primijetili da se nešto s njom događa te su bili zabrinuti za njezino zdravlje, čak i profesori u školi, piše Mirror

Cerys Head zbog skrivenih simptoma ima ožiljak oko vrata
1/9

Rekla je kako ni njezinoj majci nije bilo jasno što se događa i da ju je često pitala kako se osjeća. ''Rekla bih joj da sam dobro, no osjećala sam veliki umor koji sam pripisivala napornom danu u školi i ispitima. Također, bilo mi je cijelo vrijeme hladno'', rekla je. 

Cerys je imala i velikih problema sa spavanjem te bi se budila nekoliko puta tijekom noći. Zbog svega toga potražila je liječničku pomoć. ''Liječnik me ispitivao oko mog načina života i prehrane i čini se da je propustio druge simptome, što je dovelo do pogreške'', istaknula je. Ispričala je da joj je liječnik savjetovao da pokuša jesti više i nositi topliju odjeću te da dovoljno spava i pije vode. Prema njihovu objašnjenju, hladno joj je bilo jer je brzo izgubila mnogo kilograma. 

Cerys se držala liječnikovih savjeta, no i dalje se borila sa svim simptomima. ''To je bilo frustrirajuće za mog dečka jer sam tijekom dana spavala, stalno se žalila na to da mi je hladno i da trebam ići negdje gdje je toplije, iako je bilo toplo proljeće. Patio je i moj društveni život, nisam išla na tulume, čak ni izlazila iz svoje sobe'', opisala je Cerys i dodala da je često znala sjediti omotana pokraj grijalice

Na još jednoj liječničkoj provjeri na fakultetu još su jednom propustili prave simptome. Nakon nekog vremena Cerys je na vratu iskočila kvrga veličine loptice za golf koja je nastavila rasti i mijenjati oblik. Kada je otišla liječniku specijalistu, konačno je dobila pravu dijagnozu, imala je rijedak oblik raka štitnjače

Nakon dijagnoze djevojka je prošle dvije operacije, u prvoj su joj uklonili kvrgu, a u drugoj su uklonili rak. Zbog toga ima veliki rez oko vrata, no srećom, sada se od svega oporavila. ''Osjećala sam se kao da me pregazilo nekoliko vlakova i kruzer. Nisam mogla samostalno raditi jednostavne radnje, željela sam svoj život natrag'', ispričala je svoje osjećaje nakon operacije i dodala da se dvije godine nakon operacije oporavila. ''Jača sam, samouvjerenija i spremnija na životne izazove'', poručila je Cerys. 

Pogledajte i galeriju: Ovo su najčešći simptomi raka koje ne smijete ignorirati

Cerys Head zbog skrivenih simptoma ima ožiljak oko vrata
1/8

Komentara 16

MA
malala
18:16 08.02.2018.

Lijecnik je zanimanje kao i svako drugo - ima sposobnih i nesposobnih. Samo se laici tome cude vjerujuci da sam bijeli mantil znaci da gospon dr sve zna.

DU
Deleted user
20:20 08.02.2018.

Pazila na prehranu /prije/ i uspjela preživjeti gubitak od 50 kg? Halo? Da se ipak ne radi o funtama /pounds/? To je onda recimo 24 kg, što je uvijek mnogo...ali pedeset😝

DU
Deleted user
12:06 09.02.2018.

Strašno je da pacijent uredno i točno opisuje svoje simptome, navodi kako se osjeća, odgovara na pitanja liječanika, obavlja zatražene pretrage - a tek nakon niza godina netko kaže; Ups, pa to je ovo ili ono? Zaboga, pa postoji neki protokol; ako nije to, idemo dalje s pretragama, ako nije ni to idemo dalje i u tijeku godine dana najviše mora se dobiti dijagnoza i započeti liječenje. Strašno. Tak je i kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije