Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROLLING STONES

Datumi koncerata dugo su se čekali, a sada se nagađa da je uzrok tome bolest bubnjara

08.08.2017.
u 18:45

Turneja počinje za mjesec deana u Njemačkoj, a završava krajem listopada s tri pariška koncerta, a svi se nadaju da će Watts izdržati napore

Kod Rolling Stonesa su pravila igre odavno utvrđena: novi album znači i novu spektakularnu turneju. No, kako su momci odavno zašli u ozbiljne godine (Jagger ima 74, baš kao i Richards), sada od albuma do albuma, od turneje do turneje, protječe mnogo više vremena. No, fanovi strpljivo čekaju iako su i za zadnje dvije turneje mislili kako su – posljednje.

O ovoljetnoj turneju šuškalo se odavno, dapače najavljivalo se i da menadžment grupe razmišlja o ponovnom dolasku u naše krajeve – u igri za koncert bili su i Zagreb i Sarajevo i Beograd – ali sama turneja nikako nije najavljivana. I taman kada su svi pomislili da je bend promašio ljetne termine i velike spektakle na otvorenom, turneja je ipak oglašena na njihovoj službenoj internetskoj stranici. Bio je to krajem svibnja.

Nazvali su je “Stones - No Filter” i najavili da kreću 9. rujna iz Njemačke te završavaju na kraju listopada s tri velika koncerta u Parizu. U tom trenutku oči svih obožavatelja okrenule su se prema Keithu Richardsu, jer nikada se ne zna kada će on pasti na glavu s neke palme ili pak polomiti rebra u vlastitoj biblioteci. Na svu sreću on je, barem zasada, živ i zdrav.No, ovih dana brojni svjetski mediji pišu o bolesti bubnjara grupe Charlieja Wattsa. Navodno, boluje od karcinoma pluća, koji je trenutačno u regresiji te se popularni Charlie osjeća dovoljno snažno da odradi i ovu turneju.

U svjetlu tih vijesti jasno je zašto se dugo čekalo s objavom datuma koncerata, ali i zašto su između njih ostavljene pauze, koje sve od reda traju nekoliko dana, i koje očito nemaju baš mnogo veze s njihovim godinama. Naravno svi se nadaju da će Watts (najstariji Stones rođen 1941.) uz pomoć svoje obitelji, ali i svojih Stonesa, pobijediti bolest. I ne bi mu to bilo prvi put jer još 2004. godine britanski su mediji objavili kao je bio na dvije operacije raka grla.

On je tada javno govorio o svojoj bolesti, rekao da je bila riječ o benignoj izraslini u grlu, koju je trebalo kirurški odstraniti, a potvrdio je i to da je šest mjeseci nakon operacija išao na 
zračenje.

Na turneji »Stones - No Filter« bend će, osim najvećih hitova, svirati i pjesme s recentnog, 23. studijskog albuma »Blue & Lonesome«, tj. svoje obrade blues standarda. Najbliže su nam na autodromu u austrijskom Spielbergu :

1. Hamburg, Njemačka - 9. rujna

2. München, Njemačka - 12. rujna

3. Spielberg, Austrija - 16. rujna

4. Zürich, Švicarska - 20. rujna

5. Lucca, Italija - 23. rujna

6. Barcelona, Španjolska - 27. rujna

7. Amsterdam, Nizozemska - 30. rujna

8. Copenhagen, Danska - 3. listopada

9. Düsseldorf, Njemačka - 9. listopada

10. Stockholm, Švedska - 12. listopada

11. Anhern, Nizozemska - 15. listopada

12., 13. i 14. Pariz, Francuka - 19., 22. i 25. listopada

 

Komentara 1

GV
golub Vaso
20:06 08.08.2017.

svi su duplirani u pozadini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije