Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Raspored namirnica u hladnjaku itekako ima veze: Pogledajte kako bi to trebalo izgledati

Neke namirnice brže se kvare ako nisu pravilno pohranjene.
09. siječnja 2020. u 22:46 0 komentara 851 prikaza
Foto: GettyImages

Nema ničeg goreg nego kada kuhate i otvorite hladnjak i shvatite da vam se povrće pokvarilo. Ne samo da morate baciti hranu i oprati hladnjak, nego ćete imati manje izbora za hranu i jelo. Kako bi vaše voće i povrće ostalo svježe važno ga je pravilno pohraniti, piše msn.com.

Prvo što trebate zapamtiti je da je preporučena temperatura hladnjaka 4°C ili niže, kako bi se smanjio rizik mogućih bakterija.

Kada kupite zelenilo, važno je da se riješite sve nepotrebne vode. Povrće kao što je salata, špinat ili kelj ne smije biti vlažno jer od njega nastaje plijesan. Kako biste se riješili tog problema, omotajte svoje povrće u papirnate ručnike kako bi oni upili sav višak vode.

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene Slasni zalogaji Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene

Ako vam se mlijeko pokvari i pokiseli nakon samo nekoliko dana, vaš hladnjak kriv je za to. Dokazano je da su neki dijelovi hladnjaka hladniji nego ostali. Tako je stražnji dio hladnjaka hladniji nego vrata ili početak police pa tamo pohranite mlijeko, a i jaja.

 | Autor :

Kako biste spriječili nastanak plijesni na vašem siru, uzvadite ga iz originalnog, plastičnog pakiranja i zamotajte u komad papira za pečenje. Redovito mijenjajte papir i sir će vam ostati svjež.

 | Autor :

izvan hladnjaka Gdje odlažete krumpir? Maknite ga što dalje od luka!

Ako ne potrošite cijelu bocu rajčice u jednom kuhanju, kako bi spriječili da se pokvari, naspite umjerenu količinu ulja na vrh. Kada ćete ponovno zatrebati rajčicu, samo izlijte ulje i gotovo.

 | Autor :

Kako bi vaše voće ostalo svježe, pogotovo bobičasto voće, trebali biste ga oprati smjesom bijelog octa i vode. Samo ga dobro operete tom smjesom, isprete vodom te pustite da se dobro posuši, zatim ga stavite u frižider i ostat će svježe duže.

 | Autor :

Lino PRIRODNO I FINO Od majčinog mlijeka do kompletnog menija: Kako odabrati nabolje namirnice za vašu bebu
ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.