Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Prva hrvatska fitness franšiza – iluzija o vježbanju ili pokretanje zdravih navika

FitnessOF
Foto: Promo
1/8
10.05.2018.
u 10:00

FitnessOF treneri pomažu početnicima asistencijom i podrškom koja je izuzetno važna osobito u počecima

Važnost rekreativnog vježbanja sve se više naglašava u svakidašnjem životu. Od borbe protiv stresa, preko izgradnje snažnog imunološkog sustava, do rehabilitacije nakon povreda i bolesti. Vježbanje je zdravo i potrebno. Pa zašto je onda tako teško potaknuti ljude na rekreaciju kad već ima toliko mogućnosti?

U tom smjeru razmišljali su i Tihana i Vanja Rađenović-Fijan kada su nakon 15 godina uspješnog vođenja fitness centra odlučili usmjeriti svoje aktivnosti prema osvještavanju sugrađana o važnosti tjelesne aktivnosti. Kao zaljubljenici u vježbanje i sami su prošli faze motivacije koja odlazi u plus i u minus, istraživanje sportskih aktivnosti koje im najviše odgovaraju, smišljanje načina da sami sebe potaknu na taj još jedan trening… A danas svoje iskustvo mogu prenijeti na sve one koji tek kreću u fitness i tek razmišljaju je li vježbanje njihov hobi.

“Prije 20 godina krenula sam sa svijetom aerobika. Spoznala kako je to kada nadahnjuješ ljude pozitivnom energijom za vježbanje. Nakon trudnoće, kao i sve žene, imala sam problem kako se motivirati, to samo pokazuje da smo i mi treneri od krvi i mesa :D. Motivacija je najteži dio, no kada to savladaš sve ostalo je lako. Ništa mi ne može zamijeniti taj dobar osjećaj nakon treninga.” – kaže Tihana, Pilates i Ground Force Method instruktorica, te suosnivačica FitnessOF franšize.

Foto: Promo

Iako se ponekad teško motivirati na vježbanje, FitnessOF članovi najčešće dolaze u centar s osmjehom na licu, a sasvim sigurno s osmjehom odlaze. Odnos vježbača i trenera svakako spada u važan dio motivacije za vježbanje. Mnogi vježbači početnici ističu da im je prilikom istraživanja kojim se aktivnostima baviti vrlo značajno bilo i to koliko su se povezali s trenerom. FitnessOF programi nude razne aktivnosti od aerobika i medicinske gimnastike, vježbi sa girijama i funkcionalnih treninga, boksa za pojačano otpuštanje stresa ili vježbanje s utezima po svjetskim uzorima, do klasičnog pilatesa ili joge. Osobito je maha uzelo vježbanje sa cipelama na oprugu – Kangoo, gdje se aerobik vježba na posebno zabavan način skačući na kengicama koje amortiziraju svaki udarac i čine vježbanje ugodnim za zglobove. Svatko sebi bira aktivnost, no jedno je svim grupama zajedničko – uvijek se traži jedno mjesto više.

Cjeloživotno vježbanje počinje prvim dolaskom u centar. Zato FitnessOF treneri pomažu početnicima asistencijom i podrškom koja je izuzetno važna osobito u počecima, ali i dugogodišnjim vježbačima kako bi se dobro osjećali prilikom svakog dolaska na vježbanje. FitnessOF treneri znaju ispričati i pokoji vic, zato kod nas u centru nikad nije dosadno.

Foto: Promo

Ono što svakako zavrjeđuje dodatnu pažnju su naši stalni članovi – neki od njih s nama su već punih 15 godina. U FitnessOF centrima može se pronaći vježbača raznih godina: od umirovljenika 60+, do srednjoškolaca, roditelja i djelatnika koji su imali sreću da su njihovi poslodavci uvidjeli važnost vježbanja. U poslovanju s tvrtkama ostvarujemo odlične rezultate, a brzo rastući je trend tvrtki koje uviđaju važnost vježbanja djelatnika za poslovni uspjeh. Posebna pozornost obraća se na marginalizirane skupine kojima je vježbanje financijski nedostupno, a čije se aktivnosti financiraju preko projekata, donacijama i sponzorstvima. U tome veliku podršku pruža lokalna zajednica u kojoj centri djeluju.

„U proteklih 6 mjeseci proveli smo nekoliko projekata važnih za građane grada Samobora i okolice, od kojih su najznačajniji vježbanje umirovljenika i srednjoškolaca. Aktivnosti smo u potpunosti prilagodili njihovim potrebama, kako za vježbanjem tako i za druženjem. “ kaže Dina Balić, voditeljica projekata i koordinator za franšizu FitnessOF.

Nakon 15 godina u svijetu sporta, franšiza se razvila iz ljubavi prema sportu, prema ljudima, i prema zdravlju. Iako djeluje i u svijetu fitness konzultinga, Vanja Rađenović-Fijan prije svega je idejni tvorac franšize čija je glavna misija educirati ljude kako da vježbaju i ostanu zdravi.

Foto: Promo
Centri za rekreaciju i rehabilitaciju FitnessOF danas djeluju u tri grada: Samobor, Zagreb i Karlovac. Ponudom su usmjereni na sve one koji vole vježbati, ali i one koji ne vole vježbati ali moraju. Individualni pristup svakom članu, briga o njegovim potrebama i stvaranje ozračja gdje vježbanje više nije neophodno nego poželjno glavni je cilj kojem težimo. Tu smo za svakog rekreativca koji cijeni svoje zdravlje i želi se za sebe prikladno brinuti, ali i za sve one koji žele biti dio našeg tima i pomagati ljudima da pomognu sebi u svrhu dugoročnog zdravlja.

Centar u Samoboru (Bleiburških žrtava 1) ujedno je i pokazni centar za sve zainteresirane za pokretanje vlastitog fitness biznisa (teretana, grupni programi, crossof i funkcionalno vježbanje). Galerija slika dostupna je na linku.

www.fitnessof.com

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije