Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loša navika

Prestanak pušenja može vas usrećiti i poboljšati raspoloženje

pušenje
Reuters
04.12.2010.
u 18:06

Prestanak pušenja može vas usrećiti, a osjećaj sreće traje sve dok se opet ne vratite lošoj navici

Prestanak pušenja može vas usrećiti, a osjećaj sreće traje sve dok se opet ne vratite lošoj navici, utvrdili su to američki znanstvenici. Istraživački timovi sa Sveučilišta Brown i Sveučilišta Southern California tvrde kako prestanak pušenja nije žrtvovanje mirnih živaca već i te kako može usrećiti.

Proučavali su grupu od 236 muškaraca i žena koji su pokušavali prestati pušiti. Znanstvenici su utvrdili da oni koji su prestali pušiti su i bili sretniji, a oni koji su privremeno prestali pušiti, bili su sretni kratak period, a raspoloženje im se pogoršalo kada su došli u iskušenje.

Zaključak tima je da iako neki ljudi kažu da puše kako bi smanjili stres i poboljšali raspoloženje, vjerojatnije je da će cigareta imati suprotan učinak, prenosi Daily Mail.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
20:02 04.12.2010.

Pa ne znam baš,koja je to vrsta sreće, osim one za zdravlje.Kada sam prestao pušiti počeo sam sve više osjećati razno razne mirise ,dobio 15kg na težini a 6 mjeseci je trajala patnja,tj. ovisnost.Nisam mogao ni kavu u guštu popitii koliko mi je falila cigareta.I nakon 8 godina mi još uvijek fali.

SI
sinaj
21:13 04.12.2010.

I nikad ti neće prestat falit, što je najgore. Još se donekle oni koji u tu naviku nisu baš jako zagrizli i riješe, a drugi teško. Voljom se može prestat, naravno, ali želja ostaje.

DZ
dzalic
21:19 04.12.2010.

Život bez cigarete je tako lijep

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije