Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova kuharica

Pa neće valjda recesija ubiti bonkuloviće!?

'Zlatko Gall - snimio Mario '
''
18.03.2011.
u 08:20

- Kao dijete jeo sam samo ribe, školjke i čokoladu. Tek kad sam počeo putovati i kuhati, otkrio sam svijet okusa

Da rock, putovanja, južnjačka britkost i pedantno i racionalno kuhanje mogu zajedno potvrdio je još jednom Zlatko Gall u svojoj najnovijoj kuharici “Fino i jeftino” koju je objavio Večernji list. 

I tripice, i riba, i perad...  

– Ljubitelj sam dobre hrane, kuhanja i svega što ima veze s gastronomijom. Baš sam pravi, pravi “foodie”. Volim dobro jesti, kuhati, ali i istraživati svijet hrane i kombinacije – kaže Gall.Dodaje kako bi teško mogao izdvojiti najdraže jelo ili hranu. – Svakomu tko je gurman na ovo je pitanje teško odgovoriti jer turobno bi bilo izdvojiti jednu kuhinju ili namirnicu pa reći: E, to je moje omiljeno jelo! Volim sve, ali baš sve! Kad bih baš morao birati, izdvojio bih stotinjak jela za koja mogu reći da su mi i omiljena. Ovisno o prigodi, s podjednakom radošću pojest ću špek fileke – janjeće – i oboritu ribu s gradela, dobru gregadu, perad, pačja prsa koja su mi omiljena namirnica. Gall nema omiljeno jelo, ali se, barem kad je riječ o kuhinjama, ograničio na pet-šest. – Na prvome je mjestu svakako mediteranska kuhinja, ali i latinskoamerička. Volim i orijentalnu kinesku i tajlandsku kuhinju. Ne prezam ni od srednjoeuropske... No kad bih birao na Mediteranu, ipak bih izabrao libanonsku – kaže Gall. Ona mu je, dodaje, draga jer ujedinjuje sve što voli: grahorice, povrće i malo masti, i to maslinova ulja. Tu je i obilje začina među kojima i prekrasan šafran te brojno samoniklo bilje. 

Kad kuhinja blista  

O tome kako se rock-kritičar uhvatio lonca Zlatko kaže: – Kao dijete sam bio grozan kad je riječ o hrani. Jeo sam samo ribe i školjku te čokoladu. I ništa više. I dandanas ih volim, ali moje su spoznaje o hrani rasle s mojom dobi. Putovanja su mi širila obzore i spoznaje o namirnicama. Upoznavao sam ih, istraživao i sljubljivao kuhajući. Gall pobija teoriju o tome da su muškarci kreativni, ali i neuredni kuhari. 

– Kreativan sam, ali nered je za mene nepoznanica. Kuham svaki dan, nekad jedno jelo, nekad cijeli ručak, no vrlo sam uredan. Autor kuharice “Brzo i jeftino” ističe kako je zbirkom recepata uspio pokazati da za kvalitetno i ukusno kuhanje nisu nužne skupe namirnice te da se i od jeftinih i dostupnih svakom džepu može napraviti prava gozba. S malo volje može se učiniti čudo.

Puno zadovoljstva za 29,90 kuna

Najnovija kuharica Zlatka Galla može se kupiti na svim kioscima od do 11. travnja za 29,90 kuna. Gotovo sedamdesetak jela pripremio je autor u ovoj jednostavno pisanoj kuharici. Bez velikih pothvata i teških riječi predložio je jer kaže kako ni jedan recept nije zakon – načine kako jesti zdravo, ukusno, a za malo novaca. Ovakvi će savjeti svima koji paze na svoje kućne budžete biti dragocjeni, posebno u recesijsko vrijeme koje je i nadahnulo Zlatka za njeno pisanje i posvetu.

Ključne riječi

Komentara 1

AQ
aquamaris
15:08 18.03.2011.

I, onda, jel \"od\" ili \"do\" 11. travnja? Hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije