Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon blagdana

Ovo jelo morate probati! Musaka koja se topi u ustima drugo je ime za comfort food

Tatjana Miletić/MyTastyPot
02.01.2022.
u 07:00

Zahvaljujući kombinaciji black angus mljevenog mesa i mješavini raznih začina ova musaka ima i određenu jačinu… pa malo bujona, malo vina, sira… Za prste polizati!

Kao i uvijek kad nam recept posudi jedna od nama omiljenih gastroblogerica, Tatjana Miletić, oduševimo se jelom koje obožavaju baš svi koji ga probaju. Baš nam je ovakvo utješno jelo trebalo da se oslobodimo grižnje savjesti zbog količine hrane koju smo zadnjih dana pojeli. Kad je bal nek' je bal!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Musaka od pire-krumpira

Sastojci:

800 g krumpira
1 žumanjak
cimet
dimljena paprika
kumin
mljeveni lovor
sol
papar
150-200 ml bujona
100 ml bijelog vina
70 ml neutralnog vrhnja
kockica maslaca
500 g mljevenog junećeg mesa, black angus
200 g parmezana
maslinovo ulje
1 poriluk
2-3 režnja češnjaka
50 ml soka od rajčice
4-5 cherry rajčice
1 komadić celera

Napomena: cherry rajčice i sok od rajčica možete zamijeniti konzervom sjeckane rajčice

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Priprema:
Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte oko 15 minuta. Za to vrijeme mljeveno meso prvo propržite na ulju, dodajte začine, poriluk sjeckan na kolutove, češnjak (njega na kraju kuhanja izvadite) i ribani celer. Dodajte bijelo vino i pričekajte da ispari, a zatim dodajte malo soka od rajčica, cherry rajčice i na kraju nalijte bujon. Sve zajedno neka kuha na laganoj vatri oko 20 minuta. Dok se to sve krčka, u kuhani krumpir dodajte zagrijano vrhnje, maslac, cimet (ili muškatni oraščić), papar i na kraju jedan žumanjak i pola količine ribanog parmezana i uz pomoć štapnog miksera sve lijepo sjedinite. Sad kad imate sve spremno, krenite sa slaganjem: posudu prvo podmažite maslacem, dodajte polovicu pirea, zatim meso i završite s drugom polovicom pirea i pospite preostalim parmezanom. Pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva, a po potrebi možete i zapeći još nekih 5 minuta. Pričekajte da se malo ohladi i servirajte.

Komentara 2

IV
IvicaKerempuh
08:17 02.01.2022.

Prosim objašnjenje. Kaj Vam je to "150-200 ml bujona". Da možda ne mislite na buillon? Ja bi imal bolji izraz za Vas mlada gospođo. Umjesto tih nepoznatih rijeći prosim lijepo da upotrebite "temeljac" I drugo pitanje, kaj Vam je to "neutralno" vrhnje?

MO
montello
13:42 02.01.2022.

Super

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije