Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incijativa u Velikoj Britaniji zbog pojačanog raspadanja obitelji

Očeve će država više uključiti u odgoj djece

obitelj
18.01.2010.
u 10:01

Godišnje se oko 45.000 djece u Britaniji registrira bez očeva imena, no uskoro će se nenavođenje očeva imena i očevo odbijanje da ga se navede u djetetovu rodnom listu biti kažnjeni s 200 funti.

Budući očevi dobit će lekcije o dojenju i odgoju djeteta, više će se uključiti u brigu o djetetu i prije njegova rođenja, podupirat će partnericu na porođaju, a samohrane majke morat će upisati ime biološkog oca u rodni list. Dat će se i poticaj bolnicama da dopuste očevima da po djetetovu rođenju ostaju preko noći u bolnici.

Te će mjere ovoga tjedna objaviti u Velikoj Britaniji prema inicijativi torijevca Davida Camerona koji je proučavao raspad obitelji. On je u više navrata pozivao očeve da se više bave djecom te ih napadao zbog odustajanja. Podaci govore da za vladavine laburista pucaju dvije trećine izvanbračnih zajednica, a broj jednoroditeljskih obitelji porastao je osam posto.

Svaki novopečeni otac dobit će "Vodič za novog tatu" koji će uključivati objašnjenja o dojenju i savjete za potporu partnericama. Istraživanja pokazuju da je dvostruko vjerojatnije da će žene nastaviti dojiti ako su im partneri prije rođenja djeteta odslušali  lekciju o dobrobiti dojenja.

Studije su pokazale da će očevi nazočni na porođaju daleko više ostati uključeni u odgoj djeteta u prve tri godine njegova života te kasnije kroz djetinjstvo i mladost. Godišnje se oko 45.000 djece u Britaniji registrira bez očeva imena. Međutim, od sljedeće će godine očevi koji odbiju biti navedeni u djetetovu rodnom listu kao i majke koje ga ne navedu biti kažnjeni sa 200 funti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije