Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
male tajne

Najbolji umak za tjesteninu na svijetu ima samo ova tri sastojka

Tjestenina
Foto: Getty Images
13.01.2019.
u 14:26

Marcela je tvrdila kako luk niti ostale sastojke ne treba sjeckati. Smao ubacite da se sve zajedno kuha i da se okusi promiješaju.

Rekli bi u Dalmaciji, nema boljeg umaka za tjesteninu od "šalše", odnosno umaka od rajčice. I gotova će svaka Dalmatinka, posebice starijih generacija, tvrditi da je baš njen umak najbolji zbog "njenih" tajnih sastojaka i načina pripreme. 

Ipak, rođena Talijanka, koja je živjela i preminula u SAD-u, Marcella Hazan, postala je poznata kuharica i spisateljica, a tajna njezinog najboljeg umaka za tjesteninu jest - jednostavnost!

Mnogi će posegnuti za teglog industrijskog umaka iz nekog supermarketa, no ona je tvrdila kako za to nema potrebe. Umak od rajčice je toliko jednostavan za pripremiti, ali i znatno jeftiniji od kupovnog s mnoštvom (nepotrebnih) dodataka. I njen umak, časopis Delish, proglasio je najboljim na svijetu. 

Za savršen umak od rajčice potrebna su vam tek tri sastojka, tvrdila je, a riječ je o rajčicama, luku i maslacu. I malo soli. 

U lonac stavite polovice luka, bez sjeckanja, obilato dodajte maslaca i kratko pirjajte. Dodajte pelate od rajčice i kuhajte na laganoj vatri 45 minuta. 

Marcela je tvrdila kako luk niti ostale sastojke ne treba sjeckati. Samo ubacite da se sve zajedno kuha i da se okusi promiješaju. 

Njen umak je proglašen najboljim na svijetu, a ova rođena Talijanka pojasnila je u jednoj od svojih knjiga, Essentials of Classic Italian Cooking, kako je jednostavna priprema temelj talijanske kuhinje. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar Django
Django
15:33 13.01.2019.

Činjenica je da smo od svih koji su se ovuda motali pokupili po neko jelo. Ali, naša sarma je bolja od turske kao i ćevapi, naš fiš je bolji od mađarskog, naš bečki je bolji od austrijskog, naše knedle i palačinke su bolje od čeških, naš brodeto i pršut su bolji od talijanskih. Isto tako i šalša od pomidora. Pa ona je bez bosiljka jedno sasvim drugo i totalno bezvezno jelo. Da samo pomidori i kapula. Pa to je paradajz salata.

DU
Deleted user
14:55 13.01.2019.

Maslac ide u šalšu možda na Aljasci.

PR
prajdali100
15:59 13.01.2019.

Ma dajjjjjjj ! Nema šanse da pravim tu šalšu. Obilato staviti maslaca !!? Ni u ludilu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije