Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Najbolji umak za tjesteninu na svijetu ima samo ova tri sastojka

Marcela je tvrdila kako luk niti ostale sastojke ne treba sjeckati. Smao ubacite da se sve zajedno kuha i da se okusi promiješaju.
Objava 13. siječnja 2019. 52712 prikaza
Popularni
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
Komentara 22
  • Avatar Django
    Django:

    Činjenica je da smo od svih koji su se ovuda motali pokupili po neko jelo. Ali, naša sarma je bolja od turske kao i ćevapi, naš fiš je bolji od mađarskog, naš bečki je bolji od austrijskog, naše knedle i ... prikaži još! palačinke su bolje od čeških, naš brodeto i pršut su bolji od talijanskih. Isto tako i šalša od pomidora. Pa ona je bez bosiljka jedno sasvim drugo i totalno bezvezno jelo. Da samo pomidori i kapula. Pa to je paradajz salata.

    3 15:33 13. 1. 2019.
  • Deleted user:

    Maslac ide u šalšu možda na Aljasci.

    1 14:55 13. 1. 2019.
  • prajdali100:

    Ma dajjjjjjj ! Nema šanse da pravim tu šalšu. Obilato staviti maslaca !!? Ni u ludilu.

    15:59 13. 1. 2019.
  • samoborka:

    45 minuta kuhanja pelata?? Ajme..ne znam bas..predugo mi to djeluje. Ja svaki pelat isjeckam na jedno 3 dijela te stavim na ugrijano maslinovo ulje u dubljoj tavi. Nekada prije stavljanja pelata,proprzim sitno nasjeckani luk na ulju,nekada ne,ispadne skroz ok i ... prikaži još! bez luka. Nakon 10ak min przenja pelata na ulju, dodam,sol,malo papra, bosiljak (najradije svjezi,ali moze i suseni) i origano te zaspem parmezanom (parmezan nakon micanja s vatre). Od tjestenine za taj umak,iliti salsu, ja osobno najcesce koristim deblje spagete (br 9), ali ok su i fusilli (svrdla). Brzo,jednostavno,jeftino,ukusno.

    2 09:50 13. 1. 2019.
  • Avatar PapillonLionne
    PapillonLionne:

    Luk, celer, mrkva, peršin(korijen) i rajčica s okusom (ne ova po EU pravilniku) i na kraju bosiljak. Nema boljeg! :D

    15:03 13. 1. 2019.
  • Matrix5:

    Mmmmm Rajčica maslinovo ulje mrkva celer sol i bosiljak Kuhati cca 1 h ovisno o kolicini

    16:12 13. 1. 2019.
  • tiha_voda:

    Njemački nazivi jela imaju hrvatske prijevode, a ako se preuzimaju onda treba paziti kojeg su roda te imenice. Evo nekih. Knödel (muški rod) (hrv.: okruglica; srb.: knedla); Strudel (muški rod) (hrv.: savijača; srb.: štrudla); Schnitzel (srednji rod) (hrv.: odrezak; srb.: ... prikaži još! šnicla); Krapfen (muški rod) (hrv.: pokladnica; srb.: krafna). Dakle ako već netko želi zadržati njemački izraz u hrvatskom onda je to: knedl, šnicl, štrudl, krafn.

    1 17:04 13. 1. 2019.
  • sargu123:

    Maslinovo ulje, puno češnjaka, peršuna i rajčice. Mljac!

    1 20:38 13. 1. 2019.
  • Avatar Gilles Auguste Kremer
    Gilles Auguste Kremer:

    Ne slušajte ju LAŽEEEE !!!

    18:45 13. 1. 2019.
  • Bo:

    Šalša se kuha dugoo bar 2h na laganoj vatri. Ide maslinobo ulje, kapula, paprika, pomidor. To je za rižu pa se zove đuveđ. Bez paprike je za paštu ali se stavi malo pancete. Pou iz Dalmacije

    11:09 13. 1. 2019.
  • lektor:

    Mah! Kako bi rekli Talijanci: olio, aglio, perzemolo, pomodori pelati senza semi, basilico e niente di piu.

    00:19 14. 1. 2019.
  • Avatar Ironman0105
    Ironman0105:

    Nabraja tzv novinar sastojke I ispadne 4....uz put, maslac????

    23:36 13. 1. 2019.
  • Avatar darkkati
    darkkati:

    maslac je zdraviji od ulja

    18:01 13. 1. 2019.
  • HRBHB:

    Nemate vi pojma o kuhanjuu

    21:44 13. 1. 2019.
  • Recite što mislite!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.