Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dr. Aviva Romm

Liječnica savjetuje: Žene u tridesetima trebale bi prijeći na makrobiotičku prehranu, evo zašto

Instagram/lifeofavegetarian
20.07.2021.
u 16:21

Iako je dobar izbor za svaku životnu dob, makrobiotička je hrana posebno dobra za žene u 30-ima jer stabilizira šećer u krvi i dugo vas drži sitima, kaže liječnica

Liječnica integrativne medicine koja se najviše bavi utjecajem hormona na organizam dr. Aviva Romm kaže da je u 30-ima dobro početi istraživati makrobiotičku hranu koja je bogata makronutrijentima – gramima proteina, ugljikohidrata i masti.

- S takvom prehranom možemo dobiti sve potrebne hranjive sastojke u jednom obilnom obroku jer on može uključivati i cjelovite žitarice koje pomažu u prevenciji PMS-a i održavanju šećera u krvi - objašnjava Romm za Mind Body Green

Nekoliko zgodnih savjeta koji će vas dovesti do savršeno pečenog odreska

1/1

Osim toga, kaže, ravnoteža žitarica i bjelančevina u povrću pomoći će vam da dulje vremena ostanete siti.

Iako je dobar izbor za svaku životnu dob, makrobiotička je hranaRomm, posebno dobra za žene u 30-ima jer spriječava 'lodovanje' hormona i općenito čuva zdravlje, a lako ju je i pripremiti: sve sastojke samo pomiješate u velikoj zdjeli!

Njen recept za jedan takav obrok:

Sastojci:

  • ½ šalica cjelovitih žitarica (smeđa riža, kvinoja itd.)
  • ½ šalice zelenila (kelj, špinat, rikola..)
  • ½ šalice graha ili mahunarki (leća, slanutak)
  • 1 šalica povrća po izboru, npr. slatki krumpir
  • 1 porcija ribe, npr. tune ili neke druge po izboru 
  • pasta od sezama; tahini

Upute:
Na tavi na maslinovom ulju prepržite filete ribe, pa popirjajte zeleno povrće, žitarice i mahunarke. U zdjelu prvo složite red zelenila, a zatim cjelovite žitarice i mahunarke. Na vrh stavite ribu ​​i drugo povrće po izboru. Prelijte tahini pastom i začinite po želji.

Šišaju ovce, alpake, ljame i imaju više od milijun pratitelja: "Ovo je hipnotizirajuće za gledati!"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije