Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super trik

Kuharica otkrila kako poširati više jaja istovremeno da ispadnu odlična

shutterstock
27.10.2021.
u 07:00

Tajna je u miješanju vode jednom kada proključa.

Poširana jaja odličan su doručak, ali mnogi izbjegavaju pripremu jer je nešto duža od pripreme kajgane, omleta ili jaja na oko, a često se zna dogoditi i da jednostavno ne uspiju jer se zalijepe ili raspadnu.

Kuharica Grace, koja dijeli super savjete i trikove iz kuhinje na TikToku, pokazala je kako ih pripremiti - i to više u istom loncu - da ispadnu savršeno, a metoda kojom se koristila naziva se The Gordon Ramsay Method jer ju upravo on koristi u svojoj kuhinji.

Prvo treba uzeti jednu veliku posudu i razbiti sva jaja u nju, ali paziti da se žumanjci ne raspadnu. Nakon toga u lonac treba dodati dvije litre vode i četvrtinu šalice octa. 

Jednom kada voda proključa treba ju promiješati da se stvori 'vrtlog' na sredini i zatim u njega ubaciti jaja. Kuhajte ih otprilike pet minuta, dok bjelanjak ne postane potpuno bijel.

Pripazite na svježinu jaja, ako nisu sva jednako svježa može se dogoditi da ne budu u isto vrijeme gotova, ali i da se raspadnu, prenosi Metro.

@twochefsoneknife

Reply to @chris96law I think @gordonramsayofficial has better things to than watch our stupid video

♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

Kajgana, kuhana ili poširana jaja... Radite li baš sve kako treba?

1/12

Komentara 1

IV
IvicaKerempuh
08:35 27.10.2021.

Za Bogeka miloga, nikad ne "ubaciti" jaja u vodu, nego ih nježno i pažljivo "spustiti" u vrtlog....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije