Naslovnica Lifestyle Gourmet

Topli kolač s makom za hladne jesenske dane

Temperature su se spustile i treba vam nešto da vas ugrije? Pogledajte ovaj recept za topli kolač od maka, savršen za jesenske dane.
12. rujna 2019. u 06:56 1 komentara 22800 prikaza

Najpoznatija vrsta maka jest vrtni mak koji je sirovina za proizvodnju nekih droga, a upotrebljava se i u kućanstvu za pripremu kolača. Najpoznatiji kolač od maka je makovnjača, no za one koji vole više okusa u kolaču tu su kocke od maka koje se mogu premazati domaćim pekmezom ili preliti glazurom od čokolade. Donosimo vam jednostavan recept za kolač od maka.

Male tajne Ove trikove morate znati prije nego što krenete kiseliti zelje

Kolač od maka 

 | Autor :

SLASNO, ALI MASNO Ljubitelji čipsa slični ovisnicima o drogi

Sastojci:

Za tijesto:

3 jaja

200 g šećera 

100 ml ulja

150 ml mlijeka

150 g pšeničnog glatkog brašna

1/2 vrećice praška za pecivo

150 g maka

Za premazivanje:

100 g džema od višnje

Za čokoladnu glazuru:

100 g čokolade

80 g maslaca

2 žlice šećera u prahu

3 žlice vode

Priprema:

1. Jaja i šećer pjenasto izmiješajte. Umiješajte ulje, a naizmjenično dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i mak. 

2. Dobro izmiješanu smjesu izlijte u namašćeni i pobrašnjeni lim pa pecite u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva oko 40 minuta.

3. Za čokoladnu glazuru rastopite čokoladu, vodu i šećer na pari. Kada dobijete glatku smjesu, maknite s pare i umiješajte rastopljeni maslac.

4. Pečeni kolač ohladite, premažite džemom od višanja i prelijte čokoladnom glazurom. 

Kućni trikovi Jeste li znali da u mikrovalnoj pećnici možete ispeći krumpir?

 

Vrijeme je džemova pa na trešnjevačkom placu možete potražiti domaći. 

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas