Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije isto za žene i muškarce

Kakav vam je potpis otkriva jeste li tašti i narcisoidni

Potpis
Foto: Shutterstock
28.02.2017.
u 22:58

No, samo kod žena veličina potpisa je povezana s narcisoidnošću, odnosno, što je potpis veći, to je izraženija tamnija strana narcisoidnosti.

Na koji način se potpisujete može otkriti mnogo o vama.

Studija provedena na Sveučilištu u Urugvaju pokazala je da muškarci i žene koje se potpisuju velikim potpisom vole biti u centru pozornosti i socijalno dominantni. Američki predsjednik Donald Trump, poznato je, koristi jako veliki potpis. 

No, samo kod žena veličina potpisa je povezana s narcisoidnošću, odnosno, što je potpis veći, to je izraženija tamnija strana narcisoidnosti. 

Rezultati testiranja pokazali su da žene koje se potpisuju "velikim potpisom" su vjerojatnije tašte i egoistične, narcisoidne. 

Ranija istraživanja pokazala su da su narcisoidni muškarci skloni pokazati tu osobinu kroz manjak sućuti dok narcisoidne žene pokazuju narcisoidnost kroz ekstremnu brigu o dojmu koji izaziva njihova fizička pojava, a potpis je samo odraz toga.

Žene koje ukrašavaju svoj potpis, podcrtavaju i stavljaju uskličnike, primjerice, prilikom potpisivanja rođendanskih čestitki, imaju jaču izraženu narcisoidnost, navodi se u zaključcima istraživanja objavljenim u časopisu The Journal of Research in Personality.

>>6 stvari koje rade muškarci koje se odlično ljube

Komentara 1

OV
Ovozemaljski
23:50 28.02.2017.

Ljudi koji ti stalno nesto tepaju, smijeskaju se, ulaze ti pod kozu, puno te hvale, takvi su najgori...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije