Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBAJTE I VI

Jednostavni načini za zdraviji život i detoksikaciju tijela

shutterstock
03.01.2020.
u 07:57

Savjeti kako poboljšati vaše zdravlje i rad vašeg sustava za detoksikaciju.

Tijelo ima svoj sustav za detoksikaciju, ali ovim jednostavnim načinima možete poboljšati njegov rad i poboljšati svoje zdravlje. Ove stvari morate raditi kako bi bili zdravi i dugo živjeli, piše Healthline.

Smanjite alkohol, to je najvažniji dio dugog i zdravog života. Alkohol je štetan za jetru, a jetra nam je potrebna za reguliranje vode i izbacivanje toksina. Najbolje bi bilo izbacivanje alkohola u potpunosti, ali ako to nije moguće smanjiti ga na malu količinu.

Za zdravije tijelo i mozak potrebno je dobro i dovoljno spavati. Spavanje vašem mozgu daje priliku za reguliranje toksina i "punjenje baterija". Kako biste to osigurali, trebli biste spavati od 7 do 9 sati dnevno. 

Također je vrlo važna voda. Ona regulira tjelesnu temperaturu, pomaže probavi, "podmazuje" zglobove i izbacuje štetne tvari. Dnevni unos vode za mušakrce trebao bi biti 3,7 litara, a za žene 2,7. 

Osim vode važno je i kakvu hranu konzumiramo, to jest trebali bismo smanjiti unos šećera i procesuirane hrane. Upravo od njih dolazi do raznih bolesti, kao što je dijabetes. Umjesto brze  i nezdrave hrane, trebali bismo jesti više voća i povrća. 

Također bismo trebali smanjiti unos soli. Previše soli zadržava nepotrebnu vodu u tijelu i dolazi do nadutosti. Jedan način riješavanja viška soli je konzumiranje više vode, kako bi ona "isprala" sol iz tijela. 

I na samom kraju, važno je biti aktivan i kretati se. Redovita tjelovježba povezana je sa dužim i zdravijim životom te smanjuje mogućnosti bolesti, kao što su dijabetes, povišeni tlak i srčane bolesti. 

Detoksikacija vašeg tijela ne samo da će izbaciti negativne i toksične tvari iz vašeg tijela, nego ćete biti zdraviji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije