Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Istra: Dani školjaka održavaju se u 11 restorana

U hotelu i marini Nautica upravo su počeli Dani školjaka, program koji je predstavljen na konferenciji za novinare.
02. veljače 2013. u 11:26 0 komentara 10 prikaza
školjke istra (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Istarski ipsilon ovaj je petak bio posve pust, s obje strane...ni kamiona, ništa se ne zbiva, a kamoli neke EU registracije. Da i u Istri, makar je siječanj, može biti ovako tmurno i prazno? Ipak ne: u hotelu i marini Nautica upravo su počeli Dani školjaka, program koji je predstavljen na konferenciji za novinare. Turistički djelatnici i predstavnici gradova i općina sjeverozapadne Istre, uz potporu županijske turističke zajednice udružili su snage i organizirali taj novi projekt, koji se nastavlja na Dane tartufa, a slijede mu Dani šparoga.

Dani školjaka održavaju se prvi put u 11 tamošnjih restorana, cilj im je u ovoj turistički mrtvoj dionici godine privući goste, i iz Hrvatske i iz inozemstva. Pa se tako mogu kušati kapešante, pedoći, dondole, mušule, oštrige...uz pratnju visokokvalitetnih maslinovih ulja i poznatih istarskih vina. Tako su se novinarima predstavili svojim uljima maslinar Ante Babić i nadaleko poznati vinar Franko Kozlović. Manifestacija traje do 23. veljače. Više informacija na www.coloursofistria.com.

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.