Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 220
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripreme za Božić

RECEPT DANA Kraljica blagdanskog stola: Mađarica

@music.ksenija
16.12.2025.
u 09:30

Provjereni recept za savršene slojeve i savršeno kremastu teksturu.

Mađarica je klasik koji nikad ne izlazi iz mode — nježne, tanke kore i bogata čokoladna krema čine je desertom koji nestaje u trenu. Donosimo provjeren recept food blogerica @music.ksenija s jasnim koracima za savršenu, sočnu i ravnomjerno slojevitu mađaricu. Uživajte!

Sastojci:

Za kore (5–6 kora):

  • 100 g masti ili margarina
  • 500 g glatkog brašna
  • 150 g šećera
  • 1 jaje
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 1 dl mlijeka
  • 1 žlica kiselog vrhnja

Za kremu:

  • 1 l mlijeka
  • 130 g šećera
  • 150 g čokolade
  • 1 puding od čokolade
  • 8 žlica oštrog brašna
  • 1 margarin ili maslac

Glazura:

  • 200 g čokolade
  • 125 g maslaca ili margarina

Priprema: Mast umutite s brašnom, dodajte šećer, jaje i sodu bikarbonu. Na kraju ulijte mlijeko i umiješajte kiselo vrhnje pa zamijesite glatko tijesto. Tijesto ostavite da odmori dok pripremate kremu.  Pomiješajte puding, šećer, oštro brašno i 2 dl mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja pa u njega ukuhajte pripremljenu smjesu. Miješajte dok se krema ne zgusne. Maknite s vatre i u vruću kremu dodajte čokoladu i margarin/maslac te miješajte dok se sve ne otopi i sjedini. Kremu koristite dok je topla ili mlaka.

Podijelite tijesto na 5 jednakih dijelova (od ostataka možete napraviti i šestu koru). Svaki dio razvaljajte između dva lista papira za pečenje (lagano pobrašnite papir). Prebacite razvaljanu koru s papirom na lim i pecite oko 5 minuta na 180°C — čim lagano porumeni, gotova je. Pečenu koru povucite s papirom na dasku i ponovite postupak sa svim korama. Na svaku koru ravnomjerno nanosite kremu, slažući redom sve do vrha. Mađaricu ostavite da se potpuno ohladi i stegne, najbolje preko noći. Na laganoj vatri otopite čokoladu i maslac te prelijte ohlađeni kolač. Ostavite da se glazura stegne prije rezanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata