Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
recept s potpisom

Imamo recept za perfektni orzoto od sipe restorana Bota Šare s detaljno objašnjenim postupkom pripreme

Bota Šare
09.02.2022.
u 08:25

Orzoto od sipe Botin je specijalitet koji vrlo lako možete napraviti i u vlastitom domu. Ječam je visokovrijedna namirnica koja u spoju sa sipom, bijelim vinom i češnjakom daje savršen zimski obrok.

Isprobajte ovo lagano jelo koje će oduševiti vaša napca, osobito u zimskim mjesecima kad je organizmu potrebna hrana koja daje energiju i čisti ga od toksina nakupljenih prekomjenom konzumacijom hrane.

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Orzoto od sipe

Sastojci:

1 kg očišćene jadranske sipe

500 g sitno sjeckanog luka

3-4 režnja češnjaka

list lovora

stonska sol, papar

maslinovo ulje

1 dl crnog vina

0,5 l ribljeg temeljca

0,3 l šalše

100 g ukiseljenog motra

list peršina

400 g orza/ječma

Foto: Bota Šare

Priprema:

Orzo operite i djelomično skuhajte. Dodajte maslinovo ulje i ostavite u tekućini u kojoj se kuhao. Zažutite luk, dodajte sipu rezanu na tanke, no ne previše tanke trakice. Začinite, dodajte češnjak i lovor. Kada je djelomično gotovo, dodajte šalšu, kratko kuhajte te zatim dodajte vino. Kada vino ispari i sve dostigne umjerenu gustoću, dodajte orzo i dobro izmiješajte. Servirajte s malo motra na vrhu orza. Motar je mediteranska samonikla biljka uskih mesnatih listova koja raste gotovo iz kamena. Možemo je kuhati lešo ili je pripremati na salatu s maslinovim uljem i češnjakom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije