Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Latinska Amerika došla do Radničke

Mirisi hrane čije spremanje potječe iz Latinske Amerike uvukli su se u osjetila kupaca koji nisu ostali ravnodušni pred malim pultom, konstantno ispitujući za recepte i želeći znati detalje spremanja
25. ožujka 2018. u 15:22 1 komentara 1057 prikaza
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Gooštiranje se nastavilo i danas. Nakon što su jučer posjetitelje Super Konzuma u Radničkoj limunskim slasticama razveselili koreograf Igor Barberić i bloger Marko Josipović, danas je Tim Arepa Hrvatska druženje digao na još višu razinu. Taj tim čine Jorge i Ricardo Luque koji su kupcima Konzuma na radionici spremili gulaš od tune s palentom i salatom, i to na venecuelanski način, predstavivši dašak zemlje iz koje dolaze.

Gooštiranje Barberić i Josipović slasticama poboljšali subotnju kupovinu

Mirisi hrane čije spremanje potječe iz Latinske Amerike uvukli su se u osjetila kupaca koji nisu ostali ravnodušni pred malim pultom, konstantno ispitujući za recepte i želeći znati detalje spremanja. Isto kao i jučer, brojna je pitanja dvojcu Luque postavila i Tajana Gašparić koja je moderirala radionicu, a više su je od svega zanimale reakcije onih koji su probali. I, redom su svi bili zadovoljni.

Jučer su u desertima najviše guštali najmlađi koji su tjerali roditelje da im uzmu poneki kolačić s tanjura, no danas su ti isti roditelji ovaj ručak uzeli sebi. - Sviđaju mi se ovakva lagana jela, a i inače volim tunu i ribu općenito. Uzet ću svakako recept doma i spremiti gulaš i palentu pa ćemo vidjeti kako će ukućani reagirati – otkrila je Sanja Trabalko koja je nedjeljnu kupnju iskoristila da proba jelo za koje namirnice u Hrvatskoj postoje, ali se spremaju na sasvim drugi način.

Ricardo Luque najpoznatiji je javnosti kao bivši pjevač grupe Cubismo, ali sve ga se više prepoznaje i kao kuhara pa je tako sudjelovao i u Celebrity Masterchefu. Njegov sin Jorge stigao je u Hrvatsku prije godinu dana raditi na kuharskim projektima sa svojim ocem, a njih dvojica, ako je sudeći po reakcijama kušača, imat će u Hrvatskoj i dalje entuzijastičnu publiku koja želi doživjeti Južnu Ameriku.

U galeriji možete pogledati kako je bilo na drugom danu Gooštiranja:

1 / 31
Tjedni pregled 'Ako se Kolinda javlja s kraja svijeta, znači li to da je Zemlja ipak ravna ploča?' GOOŠTIRANJE U RADNIČKOJ Ovaj vikend uživajte u slasticama i venezuelanskoj kuhinji! Kolinda Grabar Kitarović vraća se u zagreb Grabar-Kitarović u Sao Paolu završila južnoameričku turneju

 

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan
  • goronja:

    uz Azijsku, nema gore hrane od Latinoameričke, užas