Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijeme za vježbanje

Evo što nekretanje radi vašem tijelu

Vježbanje
Foto: Thinkstock
1/4
30.05.2018.
u 23:00

Studija objavljena u časopisu Frontiers in Neurosciene pokazala je zašto oboljeli od multiple skleroze, atrofije spinalnih mišića i drugih neurološkim bolestima dožive pogoršanje nakon što im kretanje postane ograničeno.

Neurološko zdravlje ovisi o signalima koje nožni mišići šalju do mozga i obrnuto.

Studija objavljena u časopisu Frontiers in Neurosciene pokazala je zašto oboljeli od multiple skleroze, atrofije spinalnih mišića i drugih neurološkim bolestima dožive pogoršanje nakon što im kretanje postane ograničeno.

Tijelo tada teže proizvodi nove živčane stanice koje omogućavaju čovjeku da se prilagodi na stres i izazove živote.

“Naša studija je pokazala kako ljudi koji ne mogu raditi vježbe s opterećenjem, poput pacijenata koji su u krevetu pa čak i astronauta na dužim svemirskim putovanjima, ne samo da gube na mišićnoj masi, nego im se mijenja i kemija njihovog tijela na staničnom nivou. Također, to znatno utječe na njihov živčani sustav”, rekla je Raffaella Adami sa Sveučilišta u Milanu u Italiji.

Tijekom studije je miševima onemogućeno korištenje njihovih stražnjih šapa u trajanju 28 dana. Ograničavanje aktivnosti je rezultiralo time da su smanjene živčane matičnih stanice za 70% u odnosu na miševe koji su se mogli neometano kretati.

Pogledajte i video Rak dojke joj je dijagnosticiran četiri puta, evo što ju je bolest naučila

 

Komentara 8

Avatar BAS-TEK
BAS-TEK
01:18 31.05.2018.

Javili se zeleni prek oglasa :D

AU
austrougarskigeneral
09:43 31.05.2018.

uništava tijelo .

PR
prajdali100
05:24 31.05.2018.

I to je sve !!!!!!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije