Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Čuvala je nevinost sve do braka, a onda doznala da se ne može seksati zbog rijetke bolesti!

Odgojena u kršćanskoj obitelji, jedna žena čuvala je svoju nevinost sve do braka, a onda je ostala zaprepaštena – oboljela je od vaginizma, stanja koje joj stvara užasne grčeve tijekom odnosa.
08. siječnja 2020. u 11:57 10 komentara 55156 prikaza
Foto: Stephanie Muller

Stephanie Muller (23), socijalna radnica iz New Yorka, odrasla je u kršćanskoj obitelji, a odluka da sa seksom čeka sve do braka bila joj je sasvim normalna i prirodna. Godine 2013. upoznala je svog sadašnjeg supruga Andrewa (31), a romantični odnos počeli su 2015. Par nije znao kakvo je njezino stanje sve do medenog mjeseca, a sve su ispričali za dailymail.co.uk.

Specijalistički timovi Stomatološke poliklinike Zagreb odlaze u vrtiće i škole Grada Zagreba Edukacija i pregledi Mala škola sprječavanja karijesa kod djece: Evo što bi svaki roditelj trebao znati

Nakon dvije godine veze, u svibnju 2017. odlučili su se vjenčati, a na medenom mjesecu spavati zajedno. Stephanie bi to, logično, bio prvi put. "Prvi put imali smo poteškoće s penetracijom, ali mislili smo da se samo trebam opustiti. Zatim sam dobila gljivičnu infekciju i bilo mi je jako nelagodno. Nikada to nisam imala, a trajala mi je tri mjeseca zbog raznih lijekova koji nisu djelovali", rekla je Stephanie.

 | Autor : Stephanie Muller Foto: Stephanie Muller

Kada se oporavila od infekcije, mislila je kako će sada napokon moći imati odnose. Posjetila je 2018. ginekologa koji joj je otkrio kako ima vaginizam – bolni grč mišićja rodnice.

"Moj suprug i ja razgovarali smo o mojem stanju koje nas je dovelo do toga da živimo poput cimera. Ni jedan od nas nije htio predložiti seks, bili smo razočarani i zaspali bismo plačući."

Oporavlja se U zubima mu je zapela kokica i prouzročila smrtonosnu infekciju!

Njezino stanje nije moglo pokriti osiguranje, pa joj je prepisan Vicodin, lijek za otklanjanje boli kako bi mogla napokon imati odnose s mužem. Odbijajući to prihvatiti, Stephanie je počela istraživati svoju dijagnozu i kako je tretirati. Otkrila je terapiju i kupila set dilatatora – pomagala za otvaranje cerviksa. Stephanie sada kaže da je godinama osjećala sram zbog činjenice da nije mogla seksati sa suprugom i priznala je da je razmišljala o prekidu. "Vaginizam je teška stvar, a još težom je čini osjećaj izoliranosti i srama. Osjećala sam se posramljeno, slomljeno i kako ni s kim ne mogu o tome razgovarati. Andrew i ja osjećali smo da smo izgubili veliku stvar. On mi je bio golema podrška na cijelom ovom putovanju. Kada god bih rekla nešto negativno o sebi, on bi me razuvjerio da to nije istina i da me voli."

 | Autor : Stephanie Muller Foto: Stephanie Muller

Godine 2018. napokon je Stephanie bila dovoljno sigurna i hrabra da kaže prijateljima što je to narušilo njezin brak. U siječnju 2019. kontaktirala je Ženski centar za terapiju kako bi započela s tretmanom i uz upute preboljela vaginizam. Od tada slobodno govori o ovoj bolesti i vlastitom iskustvu kako bi pomogla drugim ženama koje su se našle u istom problemu.

Strašno Majka objavila fotografije sina u teškom stanju nakon što je uzeo ecstay za 17 kuna!

"Nema dovoljno upozorenja o ovoj bolesti, samim time ni dovoljno znanja jer postoji veliki strah. Ima mnogo stvari koje mogu otkriti i reći nekome s istim stanjem. Važno mi je da slobodno o tome govorim jer nema mjesta sramu."

TARIK ČESTITAO
Odustao na pitanju za pola milijuna kuna: Biste li vi znali odgovor?
Borba protiv raka
BORBA ZA ZDRAVLJE
Čak 90% dijagnosticiranih s rakom pluća u Hrvatskoj umire jer se otkriva prekasno