Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavlja se

U zubima mu je zapela kokica i prouzročila smrtonosnu infekciju!

Privatna arhiva
07.01.2020.
u 11:35

Sedam dugih sati proveo je na operacijskom stolu nakon što je dobio infekciju krvi od čišćenja zuba.

Vatrogasac Adam Martin dobio je endokarditis – upalu unutarnje ovojnice srca i srčanih zalistaka nakon što mu je ljuskica od kokice zapela među zubima i nikako je nije uspijevao izvaditi, prenosi LADBible.com.

Uzročnici su infektivnog endokarditisa bakterije, koje se mogu naći i u ustima, a koje putem krvotoka ulaze u organizam i mogu oštetiti srce. Adam kaže da se sjeća kako je tri dana pomicao čeljust nastojeći izvaditi ljuskicu kokice. Pokušao je izvući hranu uporabom čavlića, poklopca olovke, komadom žice.

Foto: zvonimir ferina

Počeo ga je boljeti zub, ali nije otišao k zubaru i tjedan dana kasnije počeo ga je mučiti noćni znoj, osjećao je glavobolju, umor i patio je od šumova na srcu.
Vatrogasac iz Coveracka u Cornwallu rekao je: "Liječnici su mi rekli, da nisam otišao k njima, za tri dana mogao sam biti mrtav. Ljudi umiru kada se infekcija toliko proširi, a ja sam bio na rubu. Doslovno mi je uništila srčane zaliske. Da sam otišao odmah zubaru, ništa od ovoga ne bi se dogodilo. Najgore iskustvo u mom životu. Bio sam na rubu smrti, stvarno imam sreće. Nikada više neću jesti kokice."

Otac troje djece mislio je da ima gripu. Otišao je liječniku opće prakse koji ga je poslao na rentgen i vađenje krvi. Vratio se kući na odmaranje, ali danima kasnije nije se osjećao bolje. Primijetio je i krvni ugrušak na nožnom prstu, kasnije dijagnosticiran kao Janeway lezija – vanjski pokazatelj infektivnog endokarditisa. Tada se zaputio u bolnicu.
 

Foto: zvonimir ferina

"Imao sam osjećaj da nešto nije uredu. Spavao sam jako puno i osjećao se jako loše. Imao sam bolove u nogama. Primljen sam u bolnicu nekoliko dana na pretrage i bio sam već jako zabrinut."

Pokazalo se da je bol u nozi ugrušak infekcije, a uklanjanje je trajalo pet sati. Dali su mu lijekove za infekciju, ali pretraga je otkrila da mu je srce teško oštećeno i da će mu trebati operacija.

"Ne želim da bilo tko prođe ovo što sam ja. Sve se tako brzo dogodilo. Jezivo je kada pomislim da je sve to zbog kokica."

Na sreću, Adam se brzo oporavio. U listopadu 2019. je operiran, a sada je kod kuće sa suprugom i djecom.

Foto: zvonimir ferina

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar partner
partner
13:04 07.01.2020.

bilo u daily mailu jos prije tri dana, ali nije stvar u tome nego moze li se ko podrar u britaniji a da vi u vecernjem to ne prenesete.

RS
rasta sev
17:17 07.01.2020.

Nadam se da naša Koka nema ništa s tim.

MI
Minilegend
12:59 07.01.2020.

I nakon svega za glavnog krivca drži kokicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije