Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Cijelo vrijeme pogrešno kuhamo bolonjez? Poznati chef otkrio kako je ispravno

Jedan sastojak dodajte, jedan izbacite.
04. kolovoza 2020. u 10:30 20 komentara 50507 prikaza
Foto: Shutterstock

Poznati chef Gino D' Acampo otkrio je da većina ljudi pogrešno priprema mesni umak bolonjez s tjesteninom. Osim pogrešne vrste tjestenine, dodaju nepotrebne začine i povrće. 

Za početak, umjesto špageta trebale bi se koristiti tagliatelle, a Gino je otkrio još nekoliko pravila kojih bi se trebalo pridržavati ako želite pripremiti omiljeno jelo onako kako to rade u Italiji. 

U tavi prepržite sitno nasjeckani luk, celer i mrkvu, a zatim slijedi korak gdje mnogi griješe. Kako prenosi Daily Star, Gino je rekao da bi se trebalo koristiti više vrsta mesa za ovo jelo da bi se dobila željena tekstura i okus. Tradicionalno, bolonjez umak se priprema s junetinom i svinjetinom. "Svinjetina će vam dati volumen i okus, a junetina teksturu."

Obitelj Blažeković – roditelji i sedmero kćeri, bave se stočarstvom:

Nakon što je meso gotovo, dodaje se jedan poseban sastojak –mlijeko! Ono će pomoći da meso omekša, ali i napraviti bolju teksturu. Uz mlijeko se dodaje još i vino, zajedno s pilećim ili goveđim temeljcem. Ta tri sastojka treba kuhati malo dulje kako umak ne bi bio kiseo. 

Ginov posljednji savjet jest da izostavite jedan sastojak koji se često dodaje –rajčice. Umjesto njih trebalo bi dodati malo kaše ili koncentrata rajčice, a cijeli umak završit ćete tako što ćete ga ostaviti da se kuha tri sata na laganoj vatri. Sat i pol ostavite poklopac i miješajte svakih 15 minuta. Nakon sat i pol skinite poklopac. Umak poslužite s tagliatellama koje ste skuhali al dente.

Tri dana Zagreba i okolice za obitelj IZLETI Tri dana Zagreba i okolice za obitelj: Lovite tartufe, doznajte sve o legendarnim coprnicama i zmajevima te špiljskom nakitu Bicikliranje NEZABORAVNA AVANTURA Biciklirajte Zagrebom i okolicom: Koje su rute idealne za obitelj, ali i najhrabrije ovisnike o adrenalinu? Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici Grad s milijun srca Nadomak ruke: Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici Otkrio pravi način Gljive pripremate isključivo prženjem na tavi? Profesionalni kuhar otkriva da je to potpuno pogrešno
Zagonetka
Možete li pronaći mačku na ovoj fotografiji? Mnogi su 'izgubili živce' tražeći ju
Od polja do stola
Zelena strategija
OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja
  • ferreyra:

    Sugo alla bolognese je tako teško napisati i izgovoriti ignoranti

  • ured11:

    nije cijelo vrijeme nego sve vrijeme

  • Avatar Ledeni
    Ledeni:

    Nema on pojma. "Nikad ne kuhaj kozlića u mlijeku njegove majke", to i u Biliji piše.