Cijelo vrijeme pogrešno kuhamo bolonjez? Poznati chef otkrio kako je ispravno
Jedan sastojak dodajte, jedan izbacite.
Komentari 20
nije cijelo vrijeme nego sve vrijeme
Kakve veze ima video obitelji koja se bavi stočarstvom, usred članka i bolonjezu?
Nema on pojma. "Nikad ne kuhaj kozlića u mlijeku njegove majke", to i u Biliji piše.
kao prvo nitko to u Italiji ne zove 'alla bolognese' nego se zove 'pasta al ragu'.. kao drugo, na slici se vidi da ne valja.. kao trece, talijani i pogotovo oni iz Emilie Romagne iz koje je podrijetlom i receptt upotrebe tagliatelle malo sire a ne spagetti
I nemojte zaboraviti da taj celer nije korijen nego široka stabljika - list, potpuno drukčija vrsta celera. Na ukupnu količinu luka dodaje se toliko mrkve i celera. Meso što masnije, u komadima, panceta. Neki dodaju i kobasice. To je težačko, teško, pravo "muško" jelo. I nema veze s našim. Naš tzv bolonjez je ustvari haše (faširano na paradajzu)..
A kako da napravim špagete bolonjez bez špageta?
U hrvatskom jeziku postoje: " sav sva, sve". "Svo" postoji samo kod onih koji ne poznaju dobro hrvatski jezik.
Meso i mlijeko nisu dobra kombinacija.
Uglavnom, sve pogrešno radimo svo vrijeme, kako smo još uvijek živi, nemam pojma...
Tagliatelle Bolognese?? Nisam nikad čul za tako nešto.
Po toj šemi i punjene paprike možemo napraviti tako da punimo tikvice.
I na kraju se popišate u Bolognez jer će to dodatno poboljšati aromu, a ako nije dovoljno onda se još i poserite.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Sugo alla bolognese je tako teško napisati i izgovoriti ignoranti