Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Ivan pl. Zajc

Riječko kazalište pokrenulo edukacijsko-kreativni program 'Diplomirani gledatelj'

Diplomirani gledatelj
HNK Ivan pl. Zajc
15.10.2014.
u 14:16

"Hrvatsko glumište – u spomen na Hrvatskog Fausta Slobodana Šnajdera" redatelja Olivera Frljića i dramaturga Marina Blaževića nova je predstava koja će premijeru imati 19. studenog

HNK  Ivana  pl.  Zajc  Rijeka pokrenuo je edukacijsko-kreativni program "Diplomirani  gledatelj". Ovim se pilot-programom istražuje modeli suradnje i  komunikacije  publike  i  umjetnika. Gledatelji koji žele vidjeti kako nastaje  predstava,  upoznati  one  koji  je  stvaraju, posjetiti radionice kostima i scenografija, oni koji žele razgovarati s redateljem, dramaturzima i glumcima ili posjetiti otvorene probe,  može  postati diplomirani gledatelj.

Već ovaj petak, 17. listopada u 16.30 sati u zgradi HNK Ivana pl. Zajca Rijeka bit će upriličen interaktivni razgled kazališne zgrade pod stručnim vodstvom naše djelatnice Ane Miljanović te potom susret kazališnih gledatelja, polaznika programa “Diplomirani gledatelj” s redateljem Oliverom Frljićem i glumicom Jelenom Lopatić u sklopu autorskog projekta "Hrvatsko glumište – u spomen na Hrvatskog Fausta Slobodana Šnajdera" redatelja Olivera Frljića i dramaturga Marina Blaževića.

Riječ je o predstavi koja "progovara protiv kolektivnog zaborava i revitalizira kazalište sjećanja“, a koja upravo nastaje u riječkom kazalištu gdje će biti premijerno izvedena 19. studenoga.

>> Kazalište ideje i akcije ili tek smišljene provokacije

Komentara 1

IV
IvanXXIII.
08:55 16.10.2014.

"Diplomirani gledatelj"? Ma super! Studij je zbilja ekspresan: radi se po jako skraćenoj metodi tipa "ožeži, pa beži". A što se tiče "zaborava", pa još "kolektivnog", po ovome što je dosad procurilo već je jasno da će to biti "predstava"va" koja će taj zaborav dodatno osnažiti na dulji rok. Koga tako jadno varaju Frljić i Blažević?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije