Naslovnica Kultura Knjige

Priča Roberta Pauletića o novoj, ledenoj avanturi na Antarktiku

Udarni dio knjige (po kojem je dobila i naslov) jest “Antarktika”, nova velika avantura i novi putopis od stotinjak stranica s Bijelog kontinenta
09. prosinca 2010. u 18:08 1 komentara 91 prikaza
Robert Pauletić i Stiše Božić na Himalaji
Foto: arhiva VL

“Led” (izdanje Karnak, 177 kn) najnovija je knjiga iz serije majstora putopisa Roberta Pauletića (objavljena nakon “Nepala”, “Brazila” i “Himalaje”). Podijeljena je na dvije cjeline: Split i Svit te donosi domaće reportaže, eseje i portrete poznatih osoba (od Miše Kovača do Stipe Božića), dok ćete u svjetskom dijelu knjige čitati reportaže sa sedam kontinenata.

Udarni dio knjige (po kojem je dobila i naslov) jest “Antarktika”, nova velika avantura i novi putopis od stotinjak stranica s Bijelog kontinenta u kojem Pauletić  opisuje dolazak na Antarktiku, druženje s pingvinima, marševe preko ledenih pustinja i dolazak na Južni pol. Knjiga ima čak 608 stranica, a dar čitateljima je DVD sa 25-minutnim dokumentarcem o ledenoj avanturi na Antarktiku.

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • ganga:

    Stipe Božić gdje god je došao postavio je našu zastavu ali Pauletić na Južnom polu ni slučajno.Ipak je to učenik Miljenka Smoje.Stavio je zastavu Splita i Hajduka.