Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZKM u Berlinu

Ovo bi mogla biti moja ulica na festivalu kazališta za mlade

Vedran Živolić, Ovo bi mogla biti moja ulica, ZKM
pixsell
26.04.2013.
u 14:03

U programu će biti deset predstava iz Njemačke, a predstava ZKM-a je nadahnuta tragičnim događajem vezanim uz smrt mladića Luke Ritza stradalog zbog ničim izazvanog nasilja svojih vršnjaka

Predstava Ovo bi mogla biti moja ulica Anice Tomić i Jelene Kovačić, u režiji Anice Tomić i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih gostovat će u subotu i nedjelju, 27. i 28. travnja, na 12. izdanju najvećeg njemačkog festivala kazališta za mlade „Augenblick mal! 2013“ u Theateru an der Parkaue u Berlinu. Festival traje od 23. do 28. travnja, a organizira ga Kazališni centar za djecu i mlade Republike Njemačke, Theater an der Parkaue i Kazalište GRIPS.

U programu će biti deset predstava iz Njemačke, a predstava ZKM-a je nadahnuta tragičnim događajem vezanim uz smrt mladića Luke Ritza stradalog zbog ničim izazvanog nasilja svojih vršnjaka. Na festival je izabrana je u okviru međunarodnog programa u kojem su još samo dvije predstave i to Svećenica u režiji Arpada Schillinga i izvedbi kazališta Kretakor iz Budimpešte te Plavi dječak redatelja Feidlima Cannona i Garyja Keegana dublinskog teatra Brokentalkers.

Predstava Ovo bi mogla biti moja ulica i prošle je godine u travnju gostovala u Theatreu an der Parkaue gdje je oduševila i publiku i kritiku pa su je selektori spomenuta Festivala - ravnatelj i umjetnički voditelj Theatrea an den Parkau – Kay Wuschek i Gerd Taube - izabrali u strogoj konkurenciji ponajboljih europskih kazališta.

Ovo bi mogla biti moja ulica premijerno je izvedena 23 listopada 2010. i obraća se svima koji su svjedočili ili svjedoče nasilju, posebno mladima, a svojim angažmanom pokušava otvoriti prostor za bolju budućnost. Ona postavlja pitanja na koja društvo prije svega treba iznaći odgovore, dok kazalište uključuje u izravan dijalog sa stvarnošću i to s onim problemima u njoj koji nas se izravno tiču i koji nam određuju sudbinu.

U predstavi glume: Suzana Nikolić, Nataša Dorčić, Marica Vidušić, Jadranka Đokić, Nađa Perišić, Dora Polić Vitez, Lara Janić, Damir Šaban, Vedran Živolić, Goran Bogdan, Petar Leventić, Danijel Ljuboja, Filip Nola, Edvin Liverić i Zoran Čubrilo.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije