Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Novi koncert u Off ciklusu – Doživite Noći Orijenta

Off ciklus Zagrebačke filharmonije
03.05.2023.
u 12:04

Off ciklus Zagrebačke filharmonije nastavlja se u petak 5.5. koncertno-plesnom večeri Noći Orijenta, koja će se održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19:30 sati.

Koncert se održava u sklopu suradnje Zagrebačke filharmonije sa Zakladom Ana Rukavina, kao već tradicionalni Koncert za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja.

Program s okusima i mirisima Istoka, u spoju glazbe i plesa, donosi niz poznatih glazbenih brojeva koji na različite načine obrađuju temu Orijenta u glazbi. Od Saint-Saënsova Bakanala, preko Šeherezade Rimski-Korsakova i Plesa sa sabljama Arama Hačaturjana do Plesa sedam velova iz Salome Richarda Straussa – Noći Orijenta predstavljanju niz remek-djela poznatih simfonijskih prvaka i vladara operne scene.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će naš ugledni maestro Tonči Bilić, a glazbenicima u dvorani u pojedinim brojevima pridružit će se plesači u koreografiji Lune Lilek.

Atraktivnu koncertno-plesnu večer zaključit će suita iz Disneyjeve animirane uspješnice Aladdin američkog majstora filmske glazbe Alana Menkena.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića te pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Ulaznice se mogu osigurati na portalu ulaznice.hr te na blagajni Zagrebačke filharmonije u dvorani Lisinski.

Off ciklus u petak 5.5. - Doživite Noći Orijenta!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije