Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

"Ne vjerujem u kraj pandemije. Ova godina je gotova, ne postoji."

Slavna hrvatska pjevačica dala intervju BiH listu ''Dnevni avaz'', u kojem je progovorila o Porinu za životno djelo koji će joj biti dodijeljen 15. svibnja te kako vidi trenutačnu situaciju u svijetu.
13. svibnja 2020. u 11:50 2 komentara 1380 prikaza
Josipa Lisac
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Glazbena diva Josipa Lisac na svečanoj će dodjeli Porina, koja će se prvi put održati samo u virtualnom svijetu, primiti prestižnu nagradu Porin za životno djelo. Dodjela će se prenositi uživo na Prvom programu HRT-a 15. svibnja, bez publike, a unatoč malo drukčijem izdanju, odličnih nastupa hrvatskih izvođača neće nedostajati. 

#ostajemdoma Pogledajte hrvatski filmski klasik "Živa istina" samo na Večernji.hr

Ususret Porinu, Josipa Lisac dala je zanimljiv intervju BiH novinama "Dnevni avaz" u kojem je progovorila o svom životu i krizi koju je diljem svijeta prouzročila pandemija koronavirusa. 

– Da, dobila sam nagradu za životno djelo. Svako dođe na red i to je simbolično. Sve su nagrade simbolika koja okružuje ono što se kroz vrijeme događalo. Imam 53 godine profesionalne karijere, težak je to put koji sam izabrala. Ali, uz ljude koji su prepoznali i zavoljeli to što radim došla sam do danas. Zdrava sam, stojim čvrsto. Želim učiniti još neke stvari, gdje vidim da možda negdje mogu napraviti nešto drukčije, po svome. I sve nagrade koje sam dobila kroz vrijeme su izuzetno bitne – rekla je Lisac o prestižnoj nagradi koja se dodjeljuje umjetnicima koji su na osobit način pridonijeli kulturi i ostavili neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi, što ona nesumnjivo jest. 

Dotakla se i najtežeg trenutka u svom životu, gubitka Karla Metikoša s kojim je provela 21 godinu, no kaže, njihova ljubav dala joj je snagu da nastavi dalje sa životom. Otkrila je i kako za vrijeme ove pandemije nije posebno mijenjala navike, a ni sada, kada je došlo do popuštanja mjera, ne izlazi. 

povratak u kazališta Počele su probe - od ponedjeljka ćemo na drukčiji način ići u kazališta

– Ne vjerujem u kraj pandemije. Moramo naučiti bolju disciplinu. Ova godina je gotova, ne postoji. Rukavice stalno nosim, masku stavim svaki put ako sam prehlađena. Ljudi se moraju naučiti distanci. Ne možeš dolaziti i zabadati se drugome u lice. Pozdravi me na daljinu. To je uvijek bio moj stil života – zaključila je. 

mutni poslovi državne tajnice
USKOK godinu dana prisluškivao kako Rimac tvrtkama sređuje dozvole i poticaje
Aircash
Uspješni
Prvi hrvatski fintech širi poslovanje na tržišta EU: Našu aplikaciju koristi više od 100.000 ljudi, a integrirani smo s velikim hrvatskim kompanijama
  • Avatar MaryLY98
    MaryLY98:

    w​​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

  • Avatar starinar_pakla
    starinar_pakla:

    Tko li se sve smatra kapacitetom davanja mišljenja o koroni!!!