Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Između stripa, literature i filma

Na Sajam knjige u Istri dolazi jedan od najvećih svjetskih stripaša Milo Manara

MILO MANARA
27.10.2023.
u 10:07

Izložba će pokazati veze omiljenog stripaša s velikim piscem Umbertom Ecom i legendarnim filmašem Federicom Fellinijem

Program 29. Sajma knjige u Istri održat će se od 24. studenoga do 3. prosinca, a kao počasni gost najavljen je jedan od najvećih svjetskih autora stripa Milo Manara. Najavljena je i velika izložba "Između stripa, literature i filma", koja se otvara 25. studenoga u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca, posvećena Manarinu stvaralaštvu. Izložba se, dodao je, sastoji od triju segmenata koji prikazuju Manarine veze s književnošću i s Umbertom Ecom, njegove veze s filmskom umjetnošću i s Federicom Fellinijem, a tu je i cjelina u znaku umjetnosti.

– Od mladih dana volio sam njegove stripove, mnogi vole i prikaze lijepih žena u tome stvaralaštvu, drago mi je da smo domaćini dijela Sa(n)jma i zadovoljan sam da u ovom dijelu godine imamo tako jaku izložbu, jer obično velike izložbe imamo tijekom ljetne sezone, da budu i za turiste, a sada tako važan program imamo i za kraj godine – naglasio je ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo i dodao da će izložba "Između stripa, literature i filma" biti postavljena do kraja veljače.

Direktorica sajma Magdalena Vodopija prisjetila se gostovanja Umberta Eca na ovome Sajmu te izrazila veliko zadovoljstvo gostovanjem Manare, koji je surađivao s Ecom, tako da se, kako je rekla "i dio Eca vraća Puli i Sajmu".

– Osim ove velike izložbe o stripu, održat će se još nekoliko izložbi posvećenih stripu, u znaku "Života u oblacima" kao glavne teme sajma – istaknula je Vodopija. U prilog tomu spomenula je izložbu Danijela Žeželja u Galeriji Makina, naslovljenu "Umjetnik u gladovanju" naglasivši kako su upravo izložbe ove godine važan dio Sajma. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije