Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odabrane

Izložba fotografija Ane Šesto

izložba, fotografije, Ana Šesto
arhiva VL
18.01.2013.
u 11:39

Najčešći motiv Aninih fotografija jesu ljudi. Bilo da je riječ o osobama iz njene bliže okoline, obitelji i prijateljima ili o sasvim slučajnim i nepoznatim prolaznicima, svi su oni pred Aninim objektivom jednaki, piše u predgovoru izložbe

U knjižnici Vladimira Nazora,  u Kustošiji,  od petka 18. siječnja otvara se izložba fotografija Ane Šesto pod nazivom "Odabrane". Autorica će  izložiti izbor svojih fotografija unazad nekoliko godina, od kojih su neke više puta bile nagrađivane.

"Ako pogledamo svijet kroz Anin objektiv, svijet kakvim ga ona doživljava, shvatit ćemo zašto su njene fotografije bez puno okolišanja pronašle svoj put do brojne publike. Motivi koje Ana odabire nisu tek puko prepisivanje viđenog. Odabirući crno-bijelu ili fotografiju u boji, svaka na svoj način predočava istovremeno i trenutačno i trajno. Trenutačnost, koja se ogleda u pojedinom slučajnom ili pomno odabranom trenutku povlačenja okidača i trajna, bezvremena kvaliteta koja prožima svaki od odabranih trenutaka. Najčešći motiv Aninih fotografija jesu ljudi. Bilo da je riječ o osobama iz njene bliže okoline, obitelji i prijateljima, ili o sasvim slučajnim i nepoznatim prolaznicima, svi su oni pred Aninim objektivom jednaki. Njihova lica i pogledi pričaju nam brojne priče. Svejedno je govorimo li o portretima likova čiji su pogledi upereni direktno u nas, profilima ili zanimljivo kadriranom odrazu muškog lika u vodi – svatko od njih svjesno ili nesvjesno progovara o sebi. Samo djelić sekunde bio je dovoljan da ih umjetnica upozna i zabilježi ono esencijalno... , a to je velika priča koja stoji iza svakog pojedinog motiva" – zapisala je povjesničarka umjetnosti Nirvana Silnović u predgovoru izložbe.

Izložba ostaje otvorena do 22. veljače 2013. godine.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije