Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK u Zagrebu

Ispravci ritma - Stradavaju li samo oni koji ritam zločina prestanu osjećati?

Ispravci ritma
Foto: Promo
1/14
14.11.2017.
u 14:43

Predstava nastaje na tragu pripovijetke Pavla Pavličića Dobri duh Zagreba.

Drama HNK u Zagrebu koprodukciji s kazališnim kolektivom BADco. i Dubrovačkim ljetnim igrama priprema novu premijeru - Ispravci ritma koja će se održati 18. studenoga.

Predstava nastaje na tragu pripovijetke Pavla Pavličića Dobri duh Zagreba. Autor teksta je Goran Ferčec, a redatelj Goran Sergej Pristaš. Koreografkinja je Nikolina Pristaš, dramaturzi Ivana Ivković, Tomislav Medak i Diana Meheik, autor slika i scenografije Marko Tadićkostimograf Silvio Vujičić, autori glazbe i zvuka Radu Malfatti, Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz, glazbu na trombonu izvodi Ivan Bošnjak, a producent je Danijel Popović.

U predstavi sudjeluju Livio Badurina, Mislav Čavajda, Dušan Gojić, Ana Kreitmeyer i Nikolina Pristaš.

Predstava se postavlja u Tonskom studiju Hrvatskoga narodnog kazališta koji kroz izvedbu postaje opservatorij za ritmoanalizu kakvu je predlagao francuski filozof Henri Lefebvre u svojem djelu Éléments de rythmanalyse opisujući pogled kroz prozor kao istodobnu smještenost unutar i izvana, mjesto s kojega se tijelom može reflektirati društvene, intimne i biološke ritmove.

Neka od pitanja koja postavlja predstava Ispravci ritma su:

Stradavaju li samo oni koji ritam zločina prestanu osjećati? Zašto su mu se ruke tresle dok je otvarao novine? Je li ubrzanje ritma bilo jedini izlaz?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije