Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Hrvatski glazbeni zavod skupštinom okončao paralizu rada

Bivši predsjednik Niko Đurić nije dopustio održavanje skupštine u prostorijama HGZ-a
28. studenoga 2018. u 22:12 1 komentara 474 prikaza
Izvanredna skupština Hrvatskog glazbenog zavoda
Foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd
Pogledajte galeriju 1/9

Hrvatski glazbeni zavod održao je u srijedu navečer u Zagrebu izvanrednu i izbornu skupštinu kojom je okončao polugodišnju paralizu rada jedne od najstarijih kulturnih ustanova u Hrvatskoj.

Članovi ravnateljstva HGZ-a održali konferenciju na ulici jer im je ravnatelj zabranio ulaz u zgradu Afera Policija pred Hrvatskim glazbenim zavodom, ravnatelj se zaključao u zgradu

Skupština je razriješila članove svih tijela i izabrala nove što su u HGZ-u do sada radili samo djelomično kako bi održali kontinuitet rada.

Skupština je zbog izvanrednosti imala samo po jednu listu kandidata za glavna tijela: ravnateljstvo, nadzorni odbor i časni sud, za koju je od nazočnih 133 člana glasovala velika većina. Samo pet do šest članova je glasovalo protiv prijedloga ili bilo suzdržano.

Nakon skupštine održan je sastanak ravnateljstva na kojem je za novu predsjednicu izabrana Romana Matanovac Vučković, za potpredsjednike Tamara Jurkić Sviben i akademik Zoran Juranić, a za tajnicu Vesna Šepat Kutnar.

Niko Đurić nastavak drame Niko Đurić traži odgodu skupštine i prijeti stečajem i zatvaranjem Glazbenog zavoda

Sukob većine ravnateljstva i bivšeg predsjednika Nike Đurića paralizirao je rad HGZ. Ignorirajući i zloupotrebljavajući Statut HGZ-a, Đurić je obezvrijedio i blokirao rad ravnateljstva, nadzornog odbora i časnog suda, čak prekinuo tok informacija članstvu ukidanjem biltena HaGeZe, rečeno je.

FOTO: Policija pred Hrvatskim glazbenim zavodom

Izvanredna skupština Hrvatskog glazbenog zavoda
1 / 11
Članovi ravnateljstva HGZ-a održali konferenciju na ulici jer im je ravnatelj zabranio ulaz u zgradu

Ni nakon opomene nadzornog odbora nije u zakonskom roku, do 29. studenoga, sazvao Skupštinu HGZ-a. Stoga je to prema Statutu HGZ-a učinio Nadzorni odbor HGZ-a.

Skupština HGZ-a održana je u prostorima Muzičke akademije jer Đurić nije dopustio njezino održavanje u prostorijama HGZ.

Ravnateljica Hrvatskog baroknog ansambla Laura Vadjon rekla je tijekom rasprave da je skupština 'vatrogasna mjera' koja samo formalno prekida probleme HGZ-a, te da HGZ treba s mladim ljudima, uz pomoć stručnjaka, pokrenuti novi način rada.

POGLEDAJTE VIDEO: Ravnatelj HGZ-a se zaključao u prostorije, došla je i policija

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
  • rimac444:

    Sve te parazite treba skinuti sa grbače naroda.. Sva nekulturna bagra širi primitivizam, balkanštinu.