Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sinoć u Tetaru &td

Hladno pivo spremno za Arenu i sve druge ambiciozne planove

Hladno pivo
Petar Glebović/Pixsell
27.04.2011.
u 14:51

Prvorazredna koncertna atrakcija s više nego dovoljno velikih i dobrih pjesama za najveće prostore u zemlji. A, jednako tako, svidjelo se to njima ili ne, i za svijet glamura.

Hladno pivo imalo je dosad već nekoliko velikih važnih trenutaka u karijeri, pri čemu su skokovi iz klupskih prostora prvo u malu pa u veliku dvoranu Doma sportova sredinom dvijetisućitih, bez ikakvih umjetničkih kompromisa, bili neki od dosad najvećih. Sada Pivo nesumnjivo otvara novo poglavlje u svojoj karijeri, a kruna toga puta trebao bi biti najavljeni koncert u zagrebačkoj Areni 7. listopada.

Kao uvod u koncertnu promociju najnovijeg albuma “Svijet glamura” održali su sinoć “zatvoreni” koncert u zagrebačkom Teatru &td, za koji su dvije stotine karata prodali na Facebooku u jednom danu. I tu su pokazali da im je krvna slika pogodna za sve, pa i najambicioznije planove. “Svijet glamura” njihov je definitivno glazbeno stilski najraznovrsniji album dosad. Iako to zapravo i nije neki bitan odmak od dosadašnje sadržajne estetike banda, ponajprije zbog toga što su naprosto Kekinovu sklonost parodijskim, satiričnim i zafrkantskim tekstovima počeli više pratiti i raznorodnijim aranžmanima, nastalo je nekoliko pjesama za masovnu uporabu (“Svijet glamura”, “Ima da te lajkam”, “Kirbaj i kotlovina”) koje podrazumijevaju i poigravanje narodnjacima, ali unutar čvrsto “kontroliranog podrijetla”. Istodobno, Pivo se odmaknulo od punka, do kraja razvilo svoju heavy-metal stranu i općenito se u novim pjesmama toliko dobro svirački “napucalo” da su u &td-u čak i slabije pjesme s novog albuma (“Premali grad”, “Evo mene na ručku”) djelovale moćnije nego neke od njihovih pjesama karijere.

Prvorazredna koncertna atrakcija s više nego dovoljno velikih i dobrih pjesama za najveće prostore u zemlji. A, jednako tako, svidjelo se to njima ili ne, i za svijet glamura.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Mikro
Mikro
21:16 28.04.2011.

Jedva čekam da dođu u Osijek.Novi album je OK!

DE
deus ex machina
11:41 03.05.2011.

Ajmo Mile...dosta posanja blogova.......vrijeme je da se i zasvira !!!

DU
Deleted user
22:52 11.05.2011.

Vidimo se u Areni! (neka bude ko i na Jarunu!) ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije