Naslovnica Kultura Glazba

Hladno pivo spremno za Arenu i sve druge ambiciozne planove

Prvorazredna koncertna atrakcija s više nego dovoljno velikih i dobrih pjesama za najveće prostore u zemlji. A, jednako tako, svidjelo se to njima ili ne, i za svijet glamura.
27. travnja 2011. u 14:51 4 komentara 4 prikaza
Hladno pivo
Foto: Petar Glebović/Pixsell

Hladno pivo imalo je dosad već nekoliko velikih važnih trenutaka u karijeri, pri čemu su skokovi iz klupskih prostora prvo u malu pa u veliku dvoranu Doma sportova sredinom dvijetisućitih, bez ikakvih umjetničkih kompromisa, bili neki od dosad najvećih. Sada Pivo nesumnjivo otvara novo poglavlje u svojoj karijeri, a kruna toga puta trebao bi biti najavljeni koncert u zagrebačkoj Areni 7. listopada.

Kao uvod u koncertnu promociju najnovijeg albuma “Svijet glamura” održali su sinoć “zatvoreni” koncert u zagrebačkom Teatru &td, za koji su dvije stotine karata prodali na Facebooku u jednom danu. I tu su pokazali da im je krvna slika pogodna za sve, pa i najambicioznije planove. “Svijet glamura” njihov je definitivno glazbeno stilski najraznovrsniji album dosad. Iako to zapravo i nije neki bitan odmak od dosadašnje sadržajne estetike banda, ponajprije zbog toga što su naprosto Kekinovu sklonost parodijskim, satiričnim i zafrkantskim tekstovima počeli više pratiti i raznorodnijim aranžmanima, nastalo je nekoliko pjesama za masovnu uporabu (“Svijet glamura”, “Ima da te lajkam”, “Kirbaj i kotlovina”) koje podrazumijevaju i poigravanje narodnjacima, ali unutar čvrsto “kontroliranog podrijetla”. Istodobno, Pivo se odmaknulo od punka, do kraja razvilo svoju heavy-metal stranu i općenito se u novim pjesmama toliko dobro svirački “napucalo” da su u &td-u čak i slabije pjesme s novog albuma (“Premali grad”, “Evo mene na ručku”) djelovale moćnije nego neke od njihovih pjesama karijere.

Prvorazredna koncertna atrakcija s više nego dovoljno velikih i dobrih pjesama za najveće prostore u zemlji. A, jednako tako, svidjelo se to njima ili ne, i za svijet glamura.

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas