Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

Godina bez ijednog hrvatskog filma s Ivom Gregurevićem

"Nisam snimio nijedan film jer me nitko nije zvao. Ne znam zašto, ali valjda tako neće biti i ubuduće."
02. kolovoza 2010. u 19:24 4 komentara 82 prikaza
Ivo Gregurević
Foto: Arhiva VL

Dolazak Ive Gregurevića u Motovun po nagradu Bauer za film “Crnci” popravio je ponešto potpuno neobičnu činjenicu da je ovogodišnji pulski festival bio prvi u povijesti nove države na kojem nije imao nijedan film. Od '91. Gregurević je bio apsolutni rekorder po broju snimljenih filmova, s tri do četiri naslova u pojedinim godinama, što nije bilo nimalo čudno jer je riječ o našem najboljem filmskom glumcu. Opadajući trend, nadajmo se prolazan, zaustavio se posljednjih godina na jednom do dva filma (još lani imao je “Metastaze” i “Crnce”), a onda - nijedan.

Ivo Gregurević imao je određenih zdravstvenih problema, koji su ga na neko vrijeme primorali na smanjenje radnih sati, ali ti su problemi uspješno prevladani i nisu razlog izbivanja. A možda je to sve tek puka slučajnost?

– Nisam snimio nijedan film jer me nitko nije zvao – komentira Gregurević bez pretjerane želje i potrebe za analiziranjem situacije te dodaje: – Ne znam zašto je to tako, valjda neće tako biti i ubuduće.

Gregurević je ovih dana zaokupljen skupljanjem filmova i pripremanjem obljetničkoga, petnaestog festivala u Orašju koji prvi put u povijest neće biti otvoren nekim njegovim filmom.

– Festival će otvoriti film koji je proglašen najboljim u Puli, a to je film “Neka ostane među nama” Rajka Grlića. Festival počinje 4. rujna i trajat će osam ili devet dana, a pored filmova iz Hrvatske, prikazat ćemo i naslove iz BiH i Srbije.

Na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu pojačan promet vozila na ulasku u RH
PAO NA GRANICI
Naoružan do zuba pokušao ući u Hrvatsku: Pronašli mu kalašnjikov, pištolj, bombe...
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • -obrisani-:

    Dosta je više tog bosanca na privremenom radu u Hrvatskoj. Ima svoju bosnu pa nek tam snima srpsko-psihološko-propagandne agitprop proljeve ili kaj god hoće a onda nek ih dođe promovirati u motovun.

  • norahs:

    Ivo Gregurević je jedan od najboljih naših glumaca, \"vlasnik\" nekoliko nezaboravnih filmskih likova s karakterom, o kojima se pričalo godinama. Ne znam puno današnjih novih glumaca koji su u stanju biti tako uvjerljivi.I - što onda ako je Bosanac?! Fala ... prikaži još! Bogu što radi baš kod nas.