Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gavella traži ravnatelja

Glumci neće Roberta Kurbašu, misle da je kadar HDZ-a

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/4
07.12.2017.
u 10:15

Nemam veze s peticijom protiv Kurbaše, moja je uloga da kazalište funkcionira, rekao je Boris Svrtan, a Kurbaša se ne javlja na telefon

Do izbora novog ravnatelja Gavelle, na čijem je čelu Boris Svrtan, ima još mnogo vremena, mandat mu istječe tek u listopadu 2018. godine.

No već se diže rasprava oko novih kandidata, a među kojima su osim Svrtana i Saša Broz, Siniša Ružić te Robert Kurbaša. Štoviše, članovi ansambla Gavelle ovih su dana potpisali peticiju kojom poručuju da ih posebno “žulja” Kurbašina kandidatura jer, ukratko, smatraju da ne poznaje stanje u kazalištu i nije ga sposoban voditi. Pojavila su se i kuloarska šaputanja da Svrtana gura Bandić, a Kurbašu HDZ.

– Peticije su uobičajena praksa u ratovima za fotelje, koji je često puni šekspirijanskih urota. Niti jednu peticiju nisam pokrenuo. Kao ravnatelj moram omogućiti nesmetanu proizvodnju. Pred premijerom smo “Kralja Rikarda III” i u tom sižeu može se pročitati sve što se događa unutar jednog ovakvog izbora. A što se tiče politike, mogu samo reći da nisam član nijedne stranke, osim kazališta. U idućem mandatu planiram otvorenje nove scene 121 i niz drugih noviteta, a tu energiju koja bukti u Gavellinu ansamblu prepoznao je i gradonačelnik Bandić. Na novoj sceni bit će akcent na mladim autorima, tako da će Gavella u budućnosti procvasti ako joj se omogući kontinuitet – rekao nam je Svrtan, a Kurbaša nam se nije javljao na telefon.

Peticija ansambla usmjerena je na Kazališno vijeće kojim predsjeda Mani Gotovac.

– Članovi KV-a nisu ni preliminarno glasali o kandidatima. Proces je u tijeku. I trajat će. Nismo još, u dovoljnoj mjeri, proučili programe ni razgovarali s kandidatima. Za sada znamo da ne znamo. Osobno, kako mi je Gavella govorio, ja sam „cvijetak mladosti“, imam vremena, energije i volje. Mogu biti od silne koristi svim političarima koji to žele. Još moram doznati što bih od njih tražila kada su mi sve, baš sve u životu dali. Vi mi to, molim vas, kažite. Grob na Mirogoju imam – poručila je Mani Gotovac potpisnicima peticije, na svoj se način ograđujući od političkih utjecaja na svoju odluku.

1/18

Komentara 10

FI
Fisherman
10:39 07.12.2017.

Najbolje onoga koji dode sa petokrakom na celu njega uzmite....sve bi ja vas potjerao pa si glumite u Irskoj.

DU
Deleted user
10:20 07.12.2017.

ksenofobija yugosa i levicara, lincina i neradnika

DU
Deleted user
19:23 07.12.2017.

oni su previse moderni i progresivni za imati hdzovca za ravnatelja, sačuvaj Bože, koje sramote!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije