Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Glumci neće Roberta Kurbašu, misle da je kadar HDZ-a

Nemam veze s peticijom protiv Kurbaše, moja je uloga da kazalište funkcionira, rekao je Boris Svrtan, a Kurbaša se ne javlja na telefon
07. prosinca 2017. u 10:15 10 komentara 897 prikaza
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Do izbora novog ravnatelja Gavelle, na čijem je čelu Boris Svrtan, ima još mnogo vremena, mandat mu istječe tek u listopadu 2018. godine.

Počela obnova od 10 milijuna kn Gavella će postati zagrebački West End

No već se diže rasprava oko novih kandidata, a među kojima su osim Svrtana i Saša Broz, Siniša Ružić te Robert Kurbaša. Štoviše, članovi ansambla Gavelle ovih su dana potpisali peticiju kojom poručuju da ih posebno “žulja” Kurbašina kandidatura jer, ukratko, smatraju da ne poznaje stanje u kazalištu i nije ga sposoban voditi. Pojavila su se i kuloarska šaputanja da Svrtana gura Bandić, a Kurbašu HDZ.

– Peticije su uobičajena praksa u ratovima za fotelje, koji je često puni šekspirijanskih urota. Niti jednu peticiju nisam pokrenuo. Kao ravnatelj moram omogućiti nesmetanu proizvodnju. Pred premijerom smo “Kralja Rikarda III” i u tom sižeu može se pročitati sve što se događa unutar jednog ovakvog izbora. A što se tiče politike, mogu samo reći da nisam član nijedne stranke, osim kazališta. U idućem mandatu planiram otvorenje nove scene 121 i niz drugih noviteta, a tu energiju koja bukti u Gavellinu ansamblu prepoznao je i gradonačelnik Bandić. Na novoj sceni bit će akcent na mladim autorima, tako da će Gavella u budućnosti procvasti ako joj se omogući kontinuitet – rekao nam je Svrtan, a Kurbaša nam se nije javljao na telefon.

Peticija ansambla usmjerena je na Kazališno vijeće kojim predsjeda Mani Gotovac.

– Članovi KV-a nisu ni preliminarno glasali o kandidatima. Proces je u tijeku. I trajat će. Nismo još, u dovoljnoj mjeri, proučili programe ni razgovarali s kandidatima. Za sada znamo da ne znamo. Osobno, kako mi je Gavella govorio, ja sam „cvijetak mladosti“, imam vremena, energije i volje. Mogu biti od silne koristi svim političarima koji to žele. Još moram doznati što bih od njih tražila kada su mi sve, baš sve u životu dali. Vi mi to, molim vas, kažite. Grob na Mirogoju imam – poručila je Mani Gotovac potpisnicima peticije, na svoj se način ograđujući od političkih utjecaja na svoju odluku.

1 / 18
Baletna predstava 'Derviš i smrt'
Žarko Potočnjak Da nisam postao glumac, brodogradnja u ovoj zemlji ne bi propala OVE SUBOTE Pomicanje Noći kazališta nije naškodilo programu 50 godina rada Uz smijeh i suze obilježen zlatni jubilej glumačke legende u Gavelli
A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • Fisherman:

    Najbolje onoga koji dode sa petokrakom na celu njega uzmite....sve bi ja vas potjerao pa si glumite u Irskoj.

  • Deleted user:

    ksenofobija yugosa i levicara, lincina i neradnika

  • Deleted user:

    oni su previse moderni i progresivni za imati hdzovca za ravnatelja, sačuvaj Bože, koje sramote!