Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zvjezdani soundtrack

"Barbie" ruši rekorde i u svijetu filmske glazbe

Atlantic
01.09.2023.
u 08:51

Ronson i Gerwig sa svim su glazbenicima radili izravno, prikazujući im scene iz filma za koje su trebali napraviti glazbu, što je dovelo do "praktičnih" pjesama koje podcrtavaju radnju filma i karaktere u njemu, ali i zasebno funkcioniraju kao tipični današnji pop hitovi

Blockbuster kakav je film "Barbie" bio je savršena prilika za diskografsku industriju da publici ponudi i adekvatan blockbuster album s pjesmama iz filma. Nisam još stigao pogledati film koji ruši sve rekorde zarade u svjetskim kinima, ali prema svim svjedočanstvima film o najpoznatijoj lutki svijeta nije "dječji", pa su u kinima roditelji uživali više od klinaca.

Oni bi mogli doći na svoje upravo s albumom filmske glazbe na kojem je iskorištena prilika da se pokaže "tko je tko" u svijetu pop glazbe početkom dvadesetih godina trećeg milenija. Pod supervizijom jednog od najtraženijih producenata dvijetisućitih Marka Ronsona, na albumu "Barbie" sudjeluju Dua Lipa, Sam Smith, Billie Eilish, Ava Max, Charli XCX, Dominic Fike, Fifty Fifty, Gayle, Haim, Ice Spice, Kaliii, Karol G, Khalid, the Kid Laroi, Lizzo, Nicki Minaj, PinkPantheress, Tame Impala i glumac Ryan Gosling.

Na traženje redateljice filma Grete Gerwig, Ronson je na početku snimanja filma napravio glazbu kao podlogu za plesne koreografije u filmu, a ta dionica poslije je pretvorena u prvi singl iz filma, pjesmu "Dance the Night" u izvođenju Due Lipe, koja je stigla na prva mjesta top-ljestvica u 12 država, a u još 25 zemalja među prvih deset. Slično se dogodilo i s idućim singlovima "Barbie World", "Speed Drive" i "What Was I Made For?" Billie Eilish koji su, kao i album, zasjeli na vrhove top-ljestvica. Ronson i Gerwig sa svim su glazbenicima radili izravno, prikazujući im scene iz filma za koje su trebali napraviti glazbu, što je dovelo do "praktičnih" pjesama koje podcrtavaju radnju filma i karaktere u njemu, ali i zasebno funkcioniraju kao tipični današnji pop hitovi.

Drugi singl, "Barbie World", zapravo je nova prerada i remiks pjesme "Barbie Girl" skandinavskog pop benda Aqua, koji su s originalom imali velik uspjeh 1997. godine. Pjesma se isprva nije trebala pojaviti u filmu, ali je remiks napravljen na traženje glumice Margot Robbie.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije