Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
animirani film

Američka i hrvatska premijera našeg kandidata za Oscara

Screenshot
09.02.2021.
u 11:24

Dugometražni eksperimentalno-animirani film "Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa" Dalibora Barića, koji se upravo zatvara razmatra za nominacije ovogodišnjeg Oscara, imat će u petak, 12. veljače, online premijeru simultano u Hrvatskoj i SAD-u.

Online premijera održat će se putem virtualnog kina Laemmle koji je inače rezerviran samo za gledatelje iz SAD-a, no ovaj put servisu će se moći pristupiti i iz Hrvatske. Poveznica za stream bit će objavljena na službenoj stranici Laemmlea te na Facebook stranici Barićevog filma.

Isti dan film će imati kinopremijere u Zagrebu (Kino Metropolis) i Rijeci (Art-kino Croatia), nakon čega slijede redovne projekcije u nezavisnim kinima diljem zemlje, od Osijeka do Pule i Dubrovnika, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar. 

"Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa jedan je od 27 naslova koji će se razmatrati za nominaciju za 93. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji dugometražnog animiranog filma. 

Film je nominiran za najbolji međunarodni dugometražni animirani film za nagradu Satellite koju dodjeljuje Međunarodna novinarska akademija.

Radnja prati Martina, čovjeka koji se pokušao boriti protiv sustava, a sada je u bijegu, zajedno s umjetnicom Sarom s kojom se pridružuje revolucionarnoj komuni na selu, kratki je opis filma nastalog u produkciji zagrebačkog Kaosa.

Dalibor Barić film je animirao, režirao i montirao te za njega napisao scenarij i skladao glazbu  Glasove likovima dali su Rakan Rushaidat, Ana Vilenica, Frano Mašković, Nikša Marinović, Mario Kovač, Željka Veverec, Boris Bakal i Pavlica Brazzoduro Bajsić.

Film je snimljen uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Rijeke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije