Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetnici na Krku

13. saziv likovne kolonije "Fulfinum" u Omišlju

Fotografija Dragutina Dade Barca
arhiva VL
02.08.2012.
u 12:58

Ove je godine pristup umjetničkom stvaranju izrazito suvremen, mladenački, socijalno i emotivno angažiran, a iznad svega oslobođen zatvorenog satelijerskog i galerijskog prostora

U Omišlju na otoku Krku već tradicionalno, svake godine u ljetnim mjesecima, trgovi i ulice ovoga gradića na poseban način nekoliko dana likovno ožive, u vrijeme kad se tu okupe umjetnici na likovnoj koloniji „Fulfinum“. Zajednički oni u ovom inspirativnom ambijentu slikaju i druže se, ali isto tako, u interaktivnom odnosu s publikom, svaki put šire dobre likovne vibracije, aktivirajući na nekoliko razina komunikaciju te nerijetko i angažman publike. Ove godine zamišljeno je da ta komunikacija bude još naglašenija, a pristup umjetničkom stvaranju izrazito suvremen, mladenački, socijalno i emotivno angažiran, a iznad svega oslobođen zatvorenog atelijerskog i galerijskog prostora. Umjetnost će se sad u Omišlju osloboditi i ograničenja slikarske podloge, jer će kao „street art“ zaploviti prostorom i ambijentom grada, izaći na ulice, zaposjesti zidove i zidiće, stubišta, pločnike... – i tamo ostati! Približit će se tako prolazniku, iznenaditi i razveseliti šetača, zaintrigirati sve one naizgled nezainteresirane pa će se na prirodan i zanimljiv način uvući u svakodnevni život, postajući njegov sastavni dio (kao što to danas suvremena umjetnost i jest).

Ove godine kolonija  se održava od 6. do 11. kolovoza. Organizator je ovogodišnjeg saziva likovne kolonije „Fulfinum“, kao i prethodnih godina, Centar za kulturu Općine Omišalj, a pokrovitelji Općina Omišalj i Primorsko-goranska županija. Uz stručno vodstvo povjesničarke umjetnosti i likovne kritičarke Višnje Slavice Gabout, kolonija će raditi uz sudjelovanje sljedećih umjetnika: Dragutin Dado Barac (Omišalj), Iris Bondora Dvornik (Zagreb), Ksenija Filipović (Zagreb), Rinella Ivanković (Zagreb), Dubravko Mokrović (Zagreb), Nenad Petronio (Bakar), Nikolina Manojlović Vračar (Zagreb) i Željko Zima (Malinska/Zagreb).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije