Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ocjena izbliza

'Nas u općinama nitko ništa ne pita, u obranu od poplava idemo sami'

Posavski Podgajci
Foto: Branimir Bradarić
1/3
20.05.2014.
u 22:38

Načelnik Drenovaca Jakša Šestić nakon obilaska Posavskih Podgajaca ustvrdio da je sadašnja poplava posljedica puknuća nasipa uz Savu na dva mjesta još u subotu. Pojašnjava da općinske vlasti zapravo nemaju nikakve ovlasti u svim radovima koji se poduzimaju

-Sve ovo što imamo danas na terenu u županjskoj Posavini rezultat je puknuća nasipa uz Savu na dva mjesta. Ovo što imamo danas samo je posljedica toga, rekao je tijekom današnjeg obilaska Posavskih Podgajaca načelnik Općine Drenovci Jakša Šestić.

Vraćajući se na subotu, dan kada je došlo pucanja nasipa na dva mjesta Šestić kaže da su oni pukotine na samome nasipu uočili u pola dva noću.

–Još tada smo uočili puknuća na nasipu. Izvijestili smo Hrvatske vode i očekivali da se krene s hitnom sanacijom.

Međutim, radovi su započeli tek u 13 sati. Do 15 sati uspjeli su sanirati jednu pukotinu, ali ne i drugu. Nasip je pukao ubrzo potom. Sad imamo te dvije pukotine iz kojih se širi voda i pravi sve ove probleme, rekao je Šestić. Smatra da je uloga Hrvatskih voda bila ključna dok nasip nije pukao te da je trebalo uložiti maksimalne napore da se to spriječi, ali da je to izostalo i da je sve od subote zapravo gotova priča. Dodaje i da danas općinski čelnici nailaze na osude sa svih strana, ali da se njih ne pita ništa.

>>'Nema tu ni vojske ni mehanizacije. Nisu nam došli ni predsjednik države ni vlade'

On osobno, iako su mu dijelovi općine pod vodom, kao i obiteljska kuća, nije član Stožera za zaštitu i spašavanje. Pojašnjava da općinske vlasti zapravo nemaju nikakve ovlasti u svim radovima koji se poduzimaju niti da ih nitko ništa niti ne pita. Tako su i sve aktivnosti u Posavskim Podgajcma, selu koje se polako plavi vodom i dio je njegove općine, pokrenuli samoinicijativno sami mještani.

Kaže i kako su kao općina zatražili da im se što prije dostave velike pumpe kako bi poplavljenu vodu vraćali u korito rijeke Save, te da su sada u isčekivanju rezultata njihovog zahtjeva.

>>UŽIVO Diže se zečji nasip u Posavskim Podgajcima, u Gunji se udružili domaći i pljačkaši iz BiH

Komentara 2

MJ
markezic.joso
08:02 21.05.2014.

sigurno da treba pružiti svima pomoć koji su pogođeni kakvom katastrofom, ali toliko dana trajala je poplava u susjestvu a kod nas je bila procjena da se ista neće dogoditi. Tko je vršio procjenu da će Hrvatsku mimoići poplava

DA
Dagobert
07:01 21.05.2014.

Ma kakve velike pume za tebe. Nema ih jer su poslate kao pomoc u susjednu srbiju. Zahvali se HR Vladi i Predsjedniku Josipovicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije