Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči obljetnice Oluje

Matić: Ne očekujem scenarij iz Vukovara ni u najgorim snovima

matić
Foto: HTV Screenshot
04.08.2014.
u 20:44

Ministar je istaknuo kako se stvari koje je doživio prije 19 godina ne zaboravljaju lako

Uoči sutrašnje proslave 19.obljetnice akcije Oluja u emisiji Hrvatska uživo HTV-a gostovao je ministar branitelja Predrag Matić u javljanju s vrha kninske tvrđave.

 - Sve je spremno za sutrašnji veliki dan. U organizaciju je uključeno gotovo pola moga ministarstva te vojska i policijske snage, rekao je Matić i dodao kako se na vrhu kninske tvrđave čovjek mora osjećati veličanstveno.

Ministar je istaknuo kako se stvari koje je doživio prije 19 godina ne zaboravljaju lako.

Osvrnuo se i na otvoreno pismo koje je napisao svom poginulom suborcu Ćipi, koji mu je u borbama za Vukovar 1991. godine umro na rukama. U pismu je naime kritizirao stanje u državi te napisao kao su 'hrvatski branitelji  nakon rata postali roba za potkusurivanje određenih stranaka i ambicioznih pojedinaca. Dali su nam mirovine i onda većinu stavili u društveni zapećak. Ali zato pojedinci, ali i neke grupe, žive OD branitelja, a ne ZA branitelje. I to rade već više od 20 godina. Uspješno.'

 - Ja nisam klasičan političar pa držim da imam pravo ukazati na neke stvari koje nisu dobre i to ne od jučer, već unutar posljednjih 20 godina, rekao je Matić.

Ministar Matić za RTL Danas komentirao je i mogućnost incidenta poput onog u Vukovaru:

 - Ne očekujem scenarij iz Vukovara ni u najgorim snovima. Ministarstvo branitelja, MUP i Ministarstvo obrane uložilo je ogromne napore da organiziramo ovu svečanost na najbolji mogući način. Hrvatski branitelji najčešće sastaju u prigodama koje su komemorativnog karaktera, a ovo je najveća prilika kad obilježavamo tri praznika u istom danu. Ukoliko bi netko želio iskoristiti tako veliko slavlje za niske političke poene to bi bilo dno dna".

>> Matić: Imamo pravo slaviti, pobijedili smo i očekujem da se svi ponašaju u skladu s tim

>> Pusić, Matić, Zrnčić Dim... Ovo su njihove uspomene na akciju Oluja!

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar gabrijelsejtan
gabrijelsejtan
18:13 04.08.2014.

Evo suza mi sama krenila,a što je ratniče nemaš živih prijatelja,svi te napustili?? Što si ti kao ministar učino sem da si te iste branitelje nazivao pijanicama,kladioničarima protuvama??? I vidim ja sam doli bija a ti vlakom dosa ej moj junače.

MA
mario14
21:12 04.08.2014.

Matiću ne brini, ovo je zadnja godina da vam zvižde, dogodine ste u oporbi

L3
luka_37
19:19 04.08.2014.

Matiću...hoćeš li ukazati na predstojeće skidanje mirovina Hrvatskih branitelja za 50%...temeljem čl.80 ZOMO iz 2014 godine...sto ovr komunjare namjeravaju...fuj odvratan si....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije