Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budžet za 2015.

Lalovac: Proračun se oslanja na novac iz EU; Marić: Neodrživ je i nerealan

Lalovac Marić
Patrik Macek/PIXSELL
25.11.2014.
u 23:08

- Iduće godine proračun se oslanja na 7 milijardi kuna iz EU fondova - rekao je Lalovac.

- Iduće godine proračun se oslanja na 7 milijardi kuna iz EU fondova. Četiri milijarde dolaze iz pretpristupnih fondova gdje su projekti realizirani iz razdoblja 2007.-2014. godine, a 1,2 milijarde dolazi iz fondova za poljoprivredu. Mi ćemo uplatiti u EU proračun 3,6 milijardi kuna i moramo povući više - kazao je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno ministar financija Boris Lalovac te dodao kako je hrvatski izlaz iz situacije u kojoj se nalazimo u povlačenju novca iz fondova.

Kazao je da se svaki ministar, kod sastavljanja proračuna, bori za veće limite, a da im on odgovara da moraju pronaći druge izvore za povećanje sredstava. Objasnio je da se rashodi moraju manje financirati iz poreza građana "koji su u šestoj godini recesije i nemaju koliko je potrebno državnom aparatu", a više iz europskih fondova i nenamjenskih prohoda izvan proračuna.

- U prijedlogu za proračun 2015. godinu predviđa se rast 0,5 posto. Proračun je neodrživ. Izlaže se prevelikom riziku neostvarenju prihoda i probijanju rashoda - rekao je HDZ-ov saborski zastupnik Goran Marić. Smatra da Vlada previše novca očekuje iz europskih fondova, a tvrdi da je Hrvatska baš u tom dijelu "najnespremnija i najnesposobnija".

>>Župan Koren: Bilo bi čudo da oporba podrži novi proračun

>>Sabor prihvatio rebalans proračuna. Šuker: Zna se zašto je ovo napravljeno

Komentara 6

Avatar matalan
matalan
03:19 26.11.2014.

a kaj bi Lalovac trebal lovu izmisliti, taj Marić samo talambasa za knjigovođu Šukera koji nas je zadužil za 100 godina unaprijed, nedaj Bože da pobijede te aveti kao kukuruzović koji niti osobnu ne nosi...

TH
than
00:07 26.11.2014.

Lalovac prodaje maglu. Tko oslanja proracun na novce iz EU ? Naime, clanarina se mora uplatiti, a koliko ce se povuci to nitko ziv ne zna. Oslanjao ga je i Linic pa je bilo rebalansa da nitko ne zna koliko. Za povlacenje novca trebaju se radikalne reforme. Tipa Estonija. Spucala je place u drzavi i javnom sektoru. Je da masa ljudi otisla, ali zato sada najbrze raste. Nakon nekog vremena ce postati zemlja pozeljna za rad. Kod nas se ne stiti drzava, vec radna mjesta parazita... Zato nam ovako i ide.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:47 26.11.2014.

Lolek i bolek na fotki, jad čemer i bjieda hr intelektualnog razuma, dno dna, kako jedan tako i drugi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije