Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unutarstranački sastanci

Komadina o Milanovićevoj turneji Kvarnerom: Moja bi nazočnost te sastanke opterećivala

Zlatko Komadina
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/2
21.07.2014.
u 13:28

Šef riječkog SDP-a Vojko Obersnel na današnjem susretu želi razgovarati o budućnosti SDP-a i aktivnostima koje stranka treba provesti u preostalih godinu i pol mandata kako bi vratila povjerenje građana.

Milanovićeva turneja Kvarnerom protekla je bez prisutnosti potpredsjednika stranke i šefa županijskog SDP-a Zlatka Komadine.

Kako je danas potvrdio, neće ga biti ni na večerašnjem unutarstranačkom sastanku u Rijeci, baš kao što je izostao s već održanih sastanaka u Novom Vinodolskom, Crikvenici, Rabu, Opatiji i Kastvu.

– Sastanci predsjednika stranke sazvani su na njegovu inicijativu s temeljnim organizacijama, ja tu nisam predmet sastanka i moja bi nazočnost te sastanke opterećivala. Kolega Milanović želio je informirati određeni dio članova određenih organizacija i biti nazočan da njega pitaju, a ne mene. Dobro je da ljudi čuju izvorno, pitaju ono što ih muči, nego da pitaju mene što ja mislim o tome što je netko mislio – kazao je Komadina. Novinare je zanimalo zašto bi njegova nazočnost opterećivala sastanke, na što je Komadina rekao da je sve o čemu se govori već čuo na predsjedništvima SDP-a. Na inzistiranje da objasni zašto je riječ o, kako je kazao, određenom dijelu članova i ne drži li prirodnim da on kao potpredsjednik stranke i predsjednik županijskog SDP-a bude domaćin Milanoviću, ponovio je kako "po sadržaju i formi" nije potrebno da bude nazočan jer sastanci nisu sazvani na županijskoj razini. Na upit ne bi li ipak bilo pristojno da se pojavio na tim sastancima, kratko je kazao da će "o pristojnosti nekom drugom prilikom". Potvrdio je kako nema potrebe da se danas pojavi na stranačkom sastanku u Rijeci, a kada su novinari tražili objašnjenje kako to da centrala nije sazvala jedan takav sastanak u Primorsko-goranskoj županiji, tek je dodao kako to treba pitati one koji su sastanke sazivali.

Šef riječkog SDP-a Vojko Obersnel na današnjem susretu želi razgovarati o budućnosti SDP-a i aktivnostima koje stranka treba provesti u preostalih godinu i pol mandata kako bi vratila povjerenje građana. Žustra rasprava s Milanovićem oko smjene Linića za njega je završena priča, dodaje kako je prihvatio odluku Glavnog obora. – Očekujem konkretne odgovore, jednu uobičajenu stranačku i prijateljsku raspravu – kazao je Obersnel. Na pitanje drži li neobičnim nepojavljivanje potpredsjednika SDP-a na unutarstranačkim sastancima u PGŽ, Obersnel je tek kazao kako bi na to pitanje trebali odgovoriti Komadina i Milanović

Održavanjem nekoliko manjih sastanaka u PGŽ Milanović primjenjuje taktiku “podijeli, pa vladaj” – uvjeren je SDP-ov saborski zastupnik Luka Denona koji takav plan šefa stranke drži promašenim.

>> Milanovića u Opatiji dočekao Jovanović, ali ne i Komadina

Komentara 10

TO
tolitol
14:04 21.07.2014.

Zar nije posao novinara upitati sve te nabrojane političare, Milanovića, Obersnela, Komadinu, a i druge, na kojim to trenutačno projektima od javne koristi rade, što su dosad ostvarili, koje zamjerke građana misle i na koji način uzeti u obzir u budućem radu itd? Umjesto toga, novinski članci o tome zašto se jedan nije susreo s drugim, je li "centrala" sazvala sastanak ili nije, što jedan misli o drugom, u kakvim su odnosima... Pa koga to uopće zanima, osim ovdje navedene foteljaše? Nikoga. Toliko je neriješenih problema, a ovdje nam se servira još jedna epizoda prežvakane sapunice.

BU
Bulaba
14:11 21.07.2014.

Jel ovaj umislio da je Mao Ce Tung? Svaki dan ima nešto za reći i prokomentirati. U normalnoj državi bi ovakva komadina odavno radila na sanaciji nasipa 16 sati na dan, da se malo nauči redu i pristojnosti.

Avatar Svećenik
Svećenik
14:00 21.07.2014.

Tipa postavili za ministra, pa je nakon deset dana dobio čir na želucu". Naravno, dovoljan razlog da pobjegne iz vrele fotelje. Onda mu prijatelj drži sudbonosnu konferenciju za štampu' a on ode u Vinkovce na izložbu traktora. Frajer je popriličnono samouvjeren, svakim danom sam skloniji vjerovati sve više - bez pokrića. Trebalo bi ga pitati, da pojasni opis radnog mjesta župana - zadatke i odgovornosti. Lako je nabacit frizuru i podhebavati sa strane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije