Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razmatra se i 25. 7.

Kolinda Grabar-Kitarović raspisat će izbore 1. kolovoza?

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
07.07.2016.
u 09:23

"Razlog je želja predsjednice da se predizborna kampanja ne poklopi s proslavom obljetnice Oluje i sinjskom Alkom, kao i godišnjim odmorima"

Kolinda Grabar-Kitarović namjerava izbore raspisati na način da njezina odluka stupi na snagu naknadno, vjerojatno 1. kolovoza, potvrdili su za Novi list u Uredu predsjednice.

– Predsjednica će odluku o raspisivanju izbora donijeti odmah po raspuštanju Sabora, ali ona će početi važiti nešto kasnije. Zasad se razmatra i 25. srpnja, ali vjerojatnije je da će izbori biti raspisani 1. kolovoza. Razlog je želja predsjednice da se predizborna kampanja ne poklopi s proslavom obljetnice Oluje i sinjskom Alkom, kao i godišnjim odmorima – objasnili su u Uredu predsjednice motive za ovu odluku.

Predsjednica je ranije u intervjuu za televiziju N1 najavila da će, prvi put u povijesti samostalne Hrvatske, za izbore odrediti zadnji mogući datum ustavnoga roka, 11. rujna. Rekla je tada da joj je cilj zaštititi hrvatske građane od političara i osigurati im ljetovanje bez kampanje, a ne da im za vrijeme godišnjeg odmora "iz juhe iskače nekakav političar".

– Nitko se ne želi baviti politikom tijekom ljeta, žele se odmoriti od politike – rekla je Grabar-Kitarović.

>> Kovač drži da je 11. rujna dobar datum za prijevremene izbore u Hrvatskoj

Komentara 32

AA
aabbcc
11:34 07.07.2016.

Političarima treba osigurati zasluzne i mirne odmore a gradjanima sa Vladom kao i bez Vlade isti K..

MS
mare_split
09:43 07.07.2016.

Nebitan je datum! Bitno je da 'oni' isti koji su nam dostavili kompromitirajući materijal o slovenskom uplitanju u rad Arbitraže NADZIRU i pažljivo evidentiraju tijek glasova od izbornog mjesta do Apisa i onda do DIP-a! Tada će sve biti jasno: domoljubi će satrti četno-komunjar....eeee!

NS
Nuclear_Strike
13:33 07.07.2016.

Kad smo već kod datuma. UK je imala referendum radnim danom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije